Vaše vijesti

Mještanka Drača: Baš nitko ne brani kupanje ili pristup nigdje na Draču

Mještanka Drača: Baš nitko ne brani kupanje ili pristup nigdje na Draču

Baš nitko ne brani kupanje ili pristup nigdje na Draču, a to zna i gospodin koji šalje prijave pod lažnim imenom, a ogradu sa slike (pomičnu, a postavljenu u dogovoru s Općinom i susjedima) dosta slobodno prekorači ili otvori svatko stariji od 5 godina – piše mještanka Općine Janjina ogorčena istupom branitelja Stipe Čizmića koji je tražio uklanjanje ograd koja se nalazi na pomorskom dobru na adresi uz obalu Drače 9.

Kako iznosi, mještanka, iza mulića je glavna pelješka prometnica na kojoj se tijekom svake sezone dogodi ozbiljna prometna nesreća zbog neprilagođene brzine, a u prošlosti je dječak iz Česke na ljetovanju tako i poginuo.

– Mještani se godinama žale jer je u naseljenom turističkom mjestu ograničenje brzine 60 km/h, a vozači redovito prekoračuju tu brzinu za makar 20 km/h. Grozno je gledati nesreće pred kućom, a samo jedno iskustvo vađenja unesrećenih iz auta prije dolaska Hitne natjeralo bi vas da za djecu stavite ogradu. Tako se na spornom muliću cijelo ljeto sva susjedna djeca kupaju i igraju, a roditelji su sigurni da nitko neće izletiti na cestu. I na tom kao i drugim mulićima postoje suncobrani, a obješena je i ljuljačka za klince. Dramatična objava koja stoji iza ovog teksta je – susjedi brinu jedni za druge! I da, da kao i uvijek ima taj jedan kivan susjed koji šalje lažne prijave cijelom susjedstvu i ne voli što je susjedstvo u slozi – poručila je.

Priču mještanke potvrdio je i općinski načelnik Vlatko Mratović.

– To je čovjek koji se lažno predstavlja kao branitelj. Zbog njega je ovog ljeta već 10 puta dolazila Policija. Ograde nema, to je samo umjetni paravan i nitko nikome ne brani pristup plaži – zaključio je.

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala DuList.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist