Kultura

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Program počinje susretima s prevoditeljicom Martinom Klobučar

mjesec hrvatske knjige

Ovogodišnji program manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice počinju susretima s prevoditeljicom Martinom Klobučar. Prvi susret će se održati u ponedjeljak, 16. listopada 2023., u 19 sati u ogranku Cavtat, a drugi u utorak, 17. listopada 2023., u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad.

Martina Klobučar magistrica je švedskoga i hrvatskoga jezika. Osim što se bavi podučavanjem jezika, ona je i prevoditeljica. Knjiga Malin Stehn „Sretna nova godina“ njezin je prevoditeljski prvijenac. Na susretima u ogranku Cavtat i Narodnoj knjižnici Grad, Martina će govoriti o prevoditeljskom poslu, skandinavskim krimićima te švedskoj kulturi i jeziku. Martina je i sama podsjetila Švedsku, pa će sve ispričano moći potkrijepiti dokazima iz prve ruke, a možda i koga potaknuti na učenje švedskoga jezika i kulture.

Ovogodišnje izdanje MHK (15. listopada – 15. studenoga) pod nazivom ‘Književnost bez granica!’ bit će posvećeno prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju. Cilj je manifestacije ukazati na važnost prevoditelja. Izvesti na svjetla pozornice ove jezične magove, velike znalce o kojima se malo zna. Podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojemu strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist