Aktualno

Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima!

Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima!

‘Misli na sebe – čitaj!’ ovogodišnji je moto manifestacije Mjeseca hrvatske knjige koja će se u Dubrovačkim knjižnicama obilježavati od 17. listopada do 15. studenoga 2022. godine. U središtu manifestacije ove godine su mladi jer je ova godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, a naglasak je na dvjema ključnim riječima – knjizi i knjižnicama i kako one mogu današnjim mlađim generacijama pomoći u svakodnevnim izazovnim situacijama poput osamljenosti i zabrinutosti. Dubrovačke knjižnice su osmislile program za mlade, djecu, ali i odrasle.

Ovogodišnju manifestaciju otvorit će skupina mladih autora, u ponedjeljak 17. listopada s početkom u 18:30 u Saloči od zrcala gdje će predstaviti knjigu ‘Crna šuma i druge bajke’. Na predstavljanju sudjeluju Tara Vujasinović, Davor Šoša, Paula Miloslavić, Mihael Miloslavić, Laura Curić, Marina Kljunak Čuikin i Nikolina Perušina.

U prizemlju Narodne knjižnice Grad, u vrijeme trajanja manifestacije, od 17. listopada do 15. studenoga bit će postavljena izložba radova više umjetnika čiji je naziv ovogodišnji moto ‘Misli na sebe – čitaj!’.

Knjižničarka Renata Zlatković, ujedno i autorica romana ‘Kao moj brat’ organizira radionice o Aspergerovom sindromu namijenjene učenicima OŠ Mokošica. Prva će se radionica održati u četvrtak, 20. listopada s početkom u 15 sati u ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat), a na isti dan  s početkom u 19 sati u Saloči od zrcala održat će se tribina ‘Susret riječi’ s autorima Vedranom Benićem i Vedranom Mezeijem. Na susretu će se razgovarati o njihovim knjigama Trinaesti otok i Treći ključ, Gradu i njegovim stanovnicima kao književnoj inspiraciji.

Za kraj prvoga tjedna, Dubrovačke knjižnice će ugostiti nagrađivanu književnicu za djecu i mlade Jasminku Tihi-Stepanić. Književna večer će se održati u petak 21. listopada u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat) s početkom u 18:30. Na susretu će biti riječ o djelima namijenjenim mladima i onima koji se njima bave.  Ogranak Mokošica organizira četiri radionice ‘Bajkom i basnom kroz Mjesec knjige’  za djecu od 5. do 9. godina koje će se održavati petkom od 17 do 18 sati te organizirane pričaonice za djecu iz DV Mokošica. Prijave na radionice se vrše na mokosica@dkd.hr, a prva će se održati u petak, 21. listopada u 17 sati. Dubrovačke knjižnice (s ograncima) i ove godine omogućuju svojim korisnicima besplatan povrat knjiga (bez plaćanja zakasnine) u trajanju od 17. listopada do 15. studenoga.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist