Hrvatska

MJERE ZA LIPANJ Potpore za plaće samo poslodavcima u turizmu i prometu

Porezna lista srama

Turizam, promet i djelomično ugostiteljstvo mogli bi biti jedine djelatnosti iz kojih će se regrutirati poslodavci kojima će i u srpnju biti isplaćena državna potpora za plaće zaposlenih, donosi Večernji list. Najavili su to premijer Andrej Plenković te resorni ministar Josip Aladrović, no kako ističe Večernji, nisu pritom iznijeli preciznije detalje.
Premijer Andrej Plenković naveo je kako će se voditi računa da se nakon travnja i svibnja kalibriraju mjere i nastave davati potpore samo onim sektorima u kojima će eventualno biti stvarnih i velikih problema u mjesecima koji dolaz.
Ministar Aladrović pak je istaknuo kako se razmatra produljenje potpora za isplatu plaća za lipanj s isplatom u srpnju. Naveo je kako je država dosad isplatila 3,5 milijardi kuna potpora za prethodna dva mjeseca te u lipnju stiže treća. Tvrtke i poslodavačke udruge pojačavaju pritisak da se isplate nastave i kasnije, no čak i da nismo u izbornom procesu, bilo bi teško pronaći novac za isplatu masovnih potpora za više od polovice zaposlenih u privatnom sektoru.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist