Politika

Mišo Krstičević: ‘Djeca Turističko-ugostiteljske škole žrtve nesposobnosti i bezidejnosti župana’

Iz Županijske organizacije SDP-a DNŽ poslali su priopćenje u kojem ističu kako su ‘djeca Turističko-ugostiteljske škole žrtve nesposobnosti i bezidejnosti župana Dobroslavića’. SDP Dubrovačko-neretvanske županije predlaže dogovor sa Sveučilištem.

Njihovo priopćenje, koje potpisuje predsjednik ŽO SDP DNŽ Mišo Krstičević, prenosimo u cijelosti:

‘Administracija javnih sustava današnjice je nažalost sinonim za nesnalaženje i neproduktivnost, uz iznimke onih sustava kojima upravljaju ili su nekad upravljali motivirani i sposobni pojedinici.

Nesnalaženje, gubitak motiva i samoorijentiranost župana Dobroslavića i gotovo svakog dijela administracije koji se naslanja na njegovo upravljanje prije par dana je producirala rješenje koje će imati negativne posljedice na obitelji i učenike koji pohađaju Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik (TUŠ).

U koordinaciji Dobroslavića i TUŠ-a odlučeno je prostorno izmjestiti 500 učenika u Župu dubrovačku dok radovi na objektu TUŠ-a ne budu završeni.

Rezultati takve odluke su sljedeći: značajno veća financijska izdavanja za prijevoz učenika, znatno veći gubitak vremena u prijevozu tih istih učenika i nemogućnost paralelnog pohađanja gotovo svih vannastavnih aktivnosti.

Od ranije su poznati problemi organizacije, isplativosti i dostupnosti autobusnih linija za prijevoz učenika. Od ranije su poznati odnosi i potraživanja između Županije i Sveučilišta u Dubrovniku, te da se nastava može organizirati u prostorima Sveučilišta.

Župan Dobroslavić treba napraviti sve da se nastava za ove učenike organizira na području grada Dubrovnika.

Iako su nesposobnost i inertnost župana Dobroslavića prepoznatljiva obilježja njegovog rada, nadamo se da je ostatak administracije sposoban organizirati dva koordinacijska sastanka i promijeniti ovu štetnu odluku.’

Pročitajte još

Vlahušić ima recept za besplatne vrtiće već u ovoj godini

Dulist

PR STRUČNJAK KREŠIMIR MACAN Superizborna godina bit će super zanimljiva jer donosi previše nepoznanica!

Dulist

Hoće li biti na listi za parlamentarne izbore? Franković: ‘Nadam se da ne’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija