Hrvatska

Mislav Čavajda i Doris Pinčić u akciji za djecu s Down sindromom

Mislav Čavajda i Doris Pinčić u akciji za djecu s Down sindromom

Članovi međunarodne komore mladih, Junior Chamber International – JCI Zagreb na čijem je čelu Dubrovkinja Ana-Maria Gurdulić, ovog vikenda organizirali su akciju ličenja učionica u OŠ Grigor Vitez na Krugama.

Članovi JCI Zagreba odlučili su zasukati rukave i krenuti u akciju ličenja učionica, a njima se se pridružila mlada umjetnica i soboslikarica Anita Genc koja je oslikala zidove šarenim motivima poput ružičastih sova koje označavaju znanje i mudrost, kao i naši poznati glumci, Mislav Čavajda i Doris Pinčić..

– Bila mi je čast osvježiti novom bojom prostorije u kojima djeca svakodnevno borave – rekao je glumac Mislav Čavajda koji je bezrezervno uložio puno truda i rada u ličenju stropova.

Komentator i stilist Neven Ciganović djecu je zabavljao šalama, a RTL-ovi voditelji Goran Fistanić i Tea Blažević su u razgovoru s djecom s Down sindromom saznali kojim se hobijima sve bave i koji su ima najdraži školski predmeti.

Veliko veselje među djecom izazvala je glumica Doris Pinčić iz hit-serije “Larin izbor”. Doris se rado odaziva na akcije JCI Zagreba te je posebno za ovu priliku i supruga Borisa i sina Donata. Učenica Andreja se glumici pohvalila kako piše ljubavnu poeziju i kako će uskoro izdati svoju drugu knjigu poeziju što je oduševilo Doris koja joj je ponudila čitanje njezinih pjesama na promociji knjige.

– Presretni smo što smo ovim malim korakom oličili i ukrasili učionice u kojima djeca svakodnevno borave. Zelena boja prevladava i pozitivno utječe na proces učenja. Akcija je uspješno prošla a djeca i roditelji su izuzetno zadovoljni, što je i najvažnije. Drago nam je da smo ovom akcijom napravili pozitivnu promjenu i ostvarili nova prijateljstva – zaključila je predsjednica JCI Zagreb, Ana-Maria Gurdulić.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist