Aktualno

Mirso je naš!

Stotinjak građana jutros je dalo podršku Mirsu Đulančiću ispred Onofrijeve fonatane i pokazalo kako su spremni stati uz svoje sugrađane kada dubrovačka vlast pokaže svoje pravo lice i pokuša im uskratiti njihovo temeljno pravo na rad.

Popularni trubadur pozdravio je okupljene riječima „Svi smo mi grad Dubrovnik!“ i podario im od srca legendarnu pjesmu „Organizator kiše“. Sve je završilo ovacijama i skandiranjem „Mi smo Mirsovi, Mirso je naš“ te je odaslana poruka kako su Dubrovčani, organizirani preko Facebooka spremni podržati svoje sugrađane.

Podsjetimo, Mirso već godinama u trubadurskoj monturi ispred Onofrijeve fonatne sa širokim osmjehom i otvorena srca uveseljava posjetitelje Grada svojom pjesmom i prodajom ručno izrađenih glinenih srca. Njegovi suveniri koji šire poruku ljubavi te vječni optimizam, sigurno su puno ljepša uspomena posjetiteljima Grada od druge ponude namnoženih suvenirnica s prečesto kineskim i sličnim proizvodima. Stoga ne čudi što su građani reagirali na najavu da Grad Dubrovnik u natječaju za koncesije na javnim površinama nije predvidio mjesto na kojem već godinama Mirso Đulančić zarađuje svoj kruh svagdašnji.

Kasnija nemušta objašnjenja gradske uprave i prebacivanje loptice na Turističku zajednicu i program „Ulicama našeg Grada“ samo su pokušaj da isprave štetu ovog velikog propusta. Stoga i ovo subotnje okupljanje građana pokazuje da postoji mogućnost kojom se gradskim vlastodršcima može poslati poruka koju moraju čuti i poštovati.
 

Pročitajte još

OFEL 2023 OKUPLJA ZNANSTVENU ELITU Jedna od vodećih regionalnih znanstvenih i stručnih konferencija u Dubrovniku!

Dulist

Nove promjene za vozače, evo kolike su kazne

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija