Aktualno

Mirso je naš!

Stotinjak građana jutros je dalo podršku Mirsu Đulančiću ispred Onofrijeve fonatane i pokazalo kako su spremni stati uz svoje sugrađane kada dubrovačka vlast pokaže svoje pravo lice i pokuša im uskratiti njihovo temeljno pravo na rad.

Popularni trubadur pozdravio je okupljene riječima „Svi smo mi grad Dubrovnik!“ i podario im od srca legendarnu pjesmu „Organizator kiše“. Sve je završilo ovacijama i skandiranjem „Mi smo Mirsovi, Mirso je naš“ te je odaslana poruka kako su Dubrovčani, organizirani preko Facebooka spremni podržati svoje sugrađane.

Podsjetimo, Mirso već godinama u trubadurskoj monturi ispred Onofrijeve fonatne sa širokim osmjehom i otvorena srca uveseljava posjetitelje Grada svojom pjesmom i prodajom ručno izrađenih glinenih srca. Njegovi suveniri koji šire poruku ljubavi te vječni optimizam, sigurno su puno ljepša uspomena posjetiteljima Grada od druge ponude namnoženih suvenirnica s prečesto kineskim i sličnim proizvodima. Stoga ne čudi što su građani reagirali na najavu da Grad Dubrovnik u natječaju za koncesije na javnim površinama nije predvidio mjesto na kojem već godinama Mirso Đulančić zarađuje svoj kruh svagdašnji.

Kasnija nemušta objašnjenja gradske uprave i prebacivanje loptice na Turističku zajednicu i program „Ulicama našeg Grada“ samo su pokušaj da isprave štetu ovog velikog propusta. Stoga i ovo subotnje okupljanje građana pokazuje da postoji mogućnost kojom se gradskim vlastodršcima može poslati poruka koju moraju čuti i poštovati.
 

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija