Grad

Miro Drašković: ‘Zemlje Azije i Pacifika bilježe porast interesa za putovanja. Važno je biti prisutan na tržištu’

Miro Drašković: 'Zemlje Azije i Pacifika bilježe porast interesa za putovanja. Važno je biti prisutan na tržištu'

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavlja turističku ponudu grada na sajmu ITB Asia, u Singapuru od 19. do 21. listopada,u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

ITB Asia, vodeći je azijski turistički sajam za azijsko – pacifičku turističku industriju koji okuplja međunarodne izlagače iz odmorišnog i korporativnog turističkog segmenta te se održava zajedno s MICE Show Asia i Travel Tech Asia. Sajam je privukao više od 80 nacionalnih i regionalnih turističkih organizacija, a kao glavna tema ističe se ‘Turistička industrija na putu oporavka i rasta’ te kako ostati konkurentan prateći ključne trendove u turizmu. Događaju prisustvuju izlagači iz svih sektora industrije, uključujuči destinacije, avio prijevoznike, zračne luke, turoperatore i druge iz cijelog svijeta, prenose u priopćenju iz TZ-a grada Dubrovnika.

Miro Drašković: 'Zemlje Azije i Pacifika bilježe porast interesa za putovanja. Važno je biti prisutan na tržištu'

Azijsko tržište je od iznimno velike važnosti za Dubrovnik te je ovo sudjelovanje nastavak aktivnosti usmjerenih na azijska tržišta koja su izostala u pandemijskom razdoblju, a riječ je o turistima koji putuju u pred i posezoni te imaju veliki utjecaj na stvaranje Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije. Najpopularnija odredišta u Hrvatskoj za posjetiti su Dubrovnik i Plitvička jezera, a najčešći razlozi putovanja su kulturni faktori kao što su znamenitosti, muzeji, ali i prirodna baština, posebice ona pod zaštitom UNESCO-a.

-Informacije s tržišta pokazuju da zemlje APAC-a (Azije i Pacifika) bilježe veliki porast interesa za putovanja nakon dvije godine potpunog zatvaranja zbog COVID 19, zato je izuzetno važno biti prisutan na tržištu i pokazati im da smo spremni prihvatiti sve turiste koji će doći u Dubrovnik u sljedećoj godini. Riječ je o tržištima koja su nama bila vrlo važna u pre-covid vremenu, a to su Japan, Koreja, Novi Zeland, Malezija, Singapur i Hong Kong. Svi oni su imali velike brojeve prije početka pandemije i radimo na tome da se ti brojevi vrate u najvećoj mjeri već dogodine – izjavio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Draškovi

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist