Hrvatska

Ministrica Šikić u Dubrovniku: Pozajmica HDZ-u? Oprostite, ne znam o čemu govorite

nada sikic ministrica 070716 1

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić rekla je u četvrtak u Dubrovniku kako ne zna ništa o nikakvoj pozajmici Prvog plinarskog društva HDZ-u jer zbog ‘rada od jutra do sutra na terenu ne čita novine’.

Odgovarajući na novinarski upit o tome hoće li pozajmica od 4,2 milijuna kuna koju je tvrtka Prvo plinarsko društvo dala HDZ-u, a nedavno i zatražila natrag, naštetiti toj stranci Šikić je odgovorila kako – ne zna o čemu je riječ.
– Oprostite uopće ne znam o čemu govorite. Ja sam na terenu svaki dan i u kontaktu s ljudima. Politiku stranke vodi naše vodstvo –  rekla je Šikić te na upit novinara odgovorila i kako ”ne čita novine jer radi od jutra do sutra na terenu”.
Na dodatni upit bi li stvari poput te pozajmice trebale biti poznate višim članovima HDZ-a, Šikić je upitala – koje stvari?
– Ja ne znam o čemu govorite – rekla je Šikić.
Odgovarajući na novinarske upite napomenula je i kako ne vidi ništa sporno u tome da tehnička Vlada raspiše natječaje za 22 predstojnika područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
– To nije u suprotnosti s ovlastima koje ova Vlada ima. Prošla Vlada u tehničkom sastavu zaposlila je 700 ljudi. Ne vidim u čemu je problem, mi moramo raditi. HZZ je napravio drugačiji princip pristupa nezaposlenima, svi koji su dosada bili ravnatelji tih ustanova imaju se priliku javiti na natječaj i ukoliko pokažu svojim interesom da su u stanju slijediti politiku koja je predviđena mogu biti ponovno primljeni –  rekla je Šikić.
Inače, ministrica je u Dubrovniku u radnom posjetu, a sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem je razgovarala o poticanju zapošljavanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
– Stopa nezaposlenosti u gradu Dubrovniku su niske, ali u ostatku županije su puno veće i zajedno s Ministarstvom želimo to smanjiti. Govorili smo o stručnom osposobljavanju, problemu umirovljenja sa 67 godina, kao i braniteljskoj populaciji i ranom odlasku u mirovinu kao i o ranom umiranju te populacije -rekao je Dobroslavić.
Šikić je također istaknula kako je stopa nezaposlenosti u Dubrovniku niska, no ustvrdila je kako je velika nezaposlenost u ostatku županije naročito u dolini Neretve.
– Bilo je riječi o socijalnom poduzetništvu. U županiji, a naročito uz dolinu Neretve postoji ogromna nezaposlenost, a socijalno poduzetništvo omogućuje zapošljavanje u poljoprivredi s ljudima koji će plasirati svoje proizvode tržištu grada Dubrovinka. To je početak dobrih projekata – zaključila je Šikić.

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist