Grad

Ministarstvo zabranilo izgradnju Vlahušićevog ‘prikladnog azila’ na Žarkovici

Ministarstvo zabranilo izgradnju Vlahušićevog 'prikladnog azila' na Žarkovici

Ministarstvo kulture obustavilo je radove na izgradnji novog azila na Žarkovici.  Naime, kako se navodi u rješenju planirana izgradnja azila za napuštene životinje na Žarkovici nalazi se u “vizuri zaštićene Povijesne jezgre Dubrovnika upisane u Registar kulturnih dobara Dubrovnika”. Iz Ministarstva ističu kako je UNESCO u svome izvješću o Dubrovniku također zahtijevao da sva gradnja koja je vidljiva iz povijesne jezgre ne smije biti na padinama i platiou Srđa.
– Konzervatorski odjel u Dubrovniku odbio je zahtjev podnositelju zahtjeva Gradu Dubrovniku Upravnom odjelu za promet stanogradnju i razvojne projekte, za izdavanje Potvrde glavnog projekta za izgradnju skloništa za životinje – Žarkovica na čest. zem. 1882/2 k.o. Dubrovnik, od 3. svibnja 2016. godine- istaknuli su iz Ministarstva kulture.

Podsjetimo, Vlahušić je u izgradnju azila krenuo nakon neuspjelih noćnih krađa pasa krajem prosinca prošle godine, a novi azil, od cca 5 tisuća metara četvornih trebao je imati kapacitet od 120 pasa, odnosno više nego dvostruko manje nego što se trenutno nalazi u azilu.

Izgradnja novog azila preko puta postojećeg je tako ispala vrlo skupa šala gradonačelnika Vlahušića kojeg ne brine što je zbog njegove taštine u vjetar otišlo više od pola milijuna kuna, a samo za prvu fazu osigurano je 1.7 milijuna kuna. Vrijedi napomenuti kako gradonačelnik Vlahušić također uporno ignorira informacije o postojanju privatnih donatora koji žele platiti izgradnju azila pod uvjetom da ga nastavi voditi Društvo za zaštitu životinja, koje to uostalom većinom volonterski radi posljednjih 16 godina.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist