Grad

MINISTARSTVO TURIZMA ‘Vjerujemo da ste svjesni opasnosti i antipromidžbe zbog fekalnog onečišćenja’

MINISTARSTVO TURIZMA 'Vjerujemo da ste svjesni opasnosti i antipromidžbe zbog fekalnog onečišćenja'

Ministarstvo turizma očitovalo se na višemjesečno izlijevanje fekalija u more ispod Petke, o čemu je i DuList pisao.

Očitovanje Ministarstva medijima je proslijedila predstavnica Eko centra Zeleno sunce i Kluba prijatelja Lokruma Jadranka Šimunović. Evo što su iz Ministarstva turizma napisali gradonačelniku Vlahušiću, ali i ministrima zdravlja, poljoprivrede, gospodarstva te zaštite okoliša i prirode:
-Ministarstvo turizma zaprimilo je predstavku predstavnika ekoloških udruga Eko centar Zeleno Sunce i Club prijatelja Lokruma od 27. travnja 2016. godine u kojoj nas informiraju o problemu vezanom uz fekalno onečišćenje u radijusu od 300 metara s južne strane predjela grada Dubrovnika – Lapada, ispod Male i Velike Petke. Takova situacija traje već sedam mjeseci, nitko od nadležnih nije reagirao, iako su Udruge i građani reagirali. Smrad se širi iz mora te su zbog zagađenja ugroženi životi i zdravlje ljudi te biljni i životinjski svijet, kako je navedeno.
Vjerujemo da ste svjesni problema, opasnosti i antipromidžbe koje onečišćenja okoliša uslijed neriješene kanalizacije mogu izazvati, kao i ogorčenje domaćeg stanovništva i gostiju koji su došli na odmor.
Sukladno navedenome molimo da zajedničkom suradnjom poduzmete žurne mjere u okviru svojih nadležnosti da se problem kanalizacije hitno riješi na zadovoljstvo domaćeg stanovništva i turista te da se očitujete vezano uz gore navedeno gospođi Jadranki Šimunović, predsjednici Udruge i nama na znanje – istaknuli su iz Ministarstva turizma.
Iz dubrovačkog Vodovoda još su proteklog tjedna ponovili kako se situacija rješava, no činjenica je kako problem nije od jučer, a sezona kupanja smao što nije počela.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist