Županija

MINISTARSTVO I DALJE ŠUTI Papiri za brzu cestu stigli prije projekta?!

MINISTARSTVO I DALJE ŠUTI Papiri za brzu cestu stigli prije projekta?!

Brza cesta Dubrovnik – Debeli brijeg koja bi trebala ubrzati promet prema Zračnoj luci i u konačnici Debelom Brijegu i koja će prema svemu sudeći za dio Konavljana značiti gubljenje krova nad glavom dobila je ovog ljeta lokacijsku dozvolu. Barem kada je riječ o trasi, vjerovali ili ne od Plata do Čilipa.

Kako to obično biva u Republici Hrvatskoj, stvari se (prečesto) rade naopačke, pa se tako i u ovom slučaju krenulo od dionice Plat – Čilipi, bez da je uopće poznata cjelokupna trasa. Podsjetimo, riječ je o problemu o kojem je DuList jedini pisao, a predviđena trasa ceste od Plata do ZL u Čilipima sravnit će sa zemljom najmanje četiri obiteljske kuće.

Svojim rukama sam gradio

– Pet godina sam pokušavao dobiti građevinsku dozvolu. Nitko mi nikada nije rekao kako će tu proći ikakva brza cesta. Nitko ništa nije osporio tijekom dobivanja lokacijske ili bilo koje druge dozvole. Sve sam platio što sam trebao i gradio sam ovu kuću svojim rukama – ogorčen je Zoran Ravlija, jedan od žitelja Zvekovice čija će kuća pasti pred brzom cestom.

Ogorčeni su stanovnici, ogorčena je Općina Konavle, što sad? Čitajte u novom, tiskanom izdanju DuLista kojeg od jutros možete pronaći na svim kioscima!

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist