Županija

Dobroslavić: Vlada ne smije ignorirati investitore na jugu Hrvatske

Dobroslavić: Vlada ne smije ignorirati investitore na jugu Hrvatske

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa zamjenicima najavio je danas na konferenciji za novinare treći po redu investicijski forum Dubrovnik 2014. Forum će se održati 28. studenog u dubrovačkom hotelu Excelsior, a to će prema Dobroslavićevim riječima biti prilika ”za susret državnih, regionalnih i struktura u lokalnoj samoupravi i stručnjaka, kao i investitora”.
”Promotrit ćemo trenutak za investicije koji vlada trenutno u državi, ali i u našoj županiji. Smatram kako imamo dobru ulagačku klimu, ali naravno želimo nova radna mjesta i nove investicije. Mi u ovom trenutku imamo više od 50 velikih ulaganja koja su u pripremi, u tijeku ili netom završena. Izdvojit ću ulaganja u Zračnu luku Dubrovnik, u luke, u veliki projekt širokopojasnog Interneta, investicije u hotelske kapacitete u Župi dubrovačkoj, Golf park Dubrovnik i brojna druga. Vjerujem da će ovaj forum biti koristan svima od državne razine do lokalne samouprave i naravno investitora zbog kojih se ovo sve i radi”, rekao je Nikola Dobroslavić.
Dobroslavićev zamjenik Davorko Obuljen istaknuo je kako će forum biti podijeljen u nekoliko panela.
”Raspravljat ćemo o ulagačkoj klimi u Hrvatskoj, poreznim sustavima, učinkovitosti javne uprave, prikazat ćemo primjere uspješnih ulaganja u našoj županiji, a raspravljat ćemo i o mogućnostima za nova ulaganja unutar Dubrovčko-neretvanske županije”, rekao je Davorko Obuljen.
Na novinarski upit o tome tko će biti prisutan na forumu, Dobroslavić je rekao kako bi trebali doći ”predstavnici svih tvrtki koje sudjeluju u investicijama na krajnjem jugu, ali i kako se nada da će ove godine doći više predstavnika Vlade što prošlih godina nije bio slučaj”.
”Pozvali smo predstavnike Vlade, ministra gospodarstva, ministra regionalnog razvoja, ministra poduzetništva i ministra turizma i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Pozvali smo i sve relevantne institucije, ali i predstavnike Europskog parlamenta, kao i bivšeg predstavnika Europske komisije u Hrvatskoj Paula Vandorena koji je obećao doći”, rekao je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.
”Nama je važno da ove godine dođu predstavnici Vlade jer je to jedinstvena prilika da čuju što investitori misle o određenim problemima. Nažalost prošlih godina nije bio odaziv kako smo očekivali, a bilo bi im korisno da čuju što kažu investitori”, istaknuo je župan Dubrovačko-neretvanski.
Odgovarajući na novinarski upit oko prijepora investitora Golf Parka Dubrovnik čije je idejno rješenje za obnovu tvrđave Imperijal na Srđu odbio početkom ovog tjedna Konzervatorski odjel Ministarstva kulture, Dobroslavić je istaknuo:
”Naše je stajalište uvijek isto. Svi zahvati u prostoru moraju biti u skladu s prostornim planovima i ostalim propisima RH s posebnom pozornošću na zaštitu okoliša i kulturne baštine. Obnova tvrđave Imperijal mora se uskladiti s tim propisima. Ako to nije slučaj investitori to moraju popraviti”, odgovorio je Dobroslavić.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist