Aktualno

MINISTARSTVO FINANCIJA POZIVA Odazovite se nagradnoj igri ‘Bez računa se ne računa’

MINISTARSTVO FINANCIJA POZIVA Odazovite se nagradnoj igri 'Bez računa se ne računa'

Ministarstvo financija – Porezna uprava pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije i utaje poreza.

Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga se pozivaju građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe u nagradnu igru Ministarstva financija, Porezne uprave.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 1. srpnja 2019. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Bez računa se ne računa“. Ukupno će se održati 4 kola, a nagradna igra trajat će do 13. ožujka 2020. godine.

U svakom kolu nagradne igre dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u iznosima od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika nakon svakog kola emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije.

Naglašavamo da u novoj nagradnoj igri „Bez računa se ne računa“ mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom. Dakle računi ne moraju nužno imati brojeve JIR i ZKI brojeve.

Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana. Dostavljeni računi moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa (ime ili naziv, adresu, OIB, datum izdavanja računa od. 1.7.2019.).

Na kraju pozivaju se građane da i dalje traže račune pri svakom plaćanju gotovinom, provjeravaju njihovu ispravnost na poveznici: www.provjeri-racun.hr/ te uočene nepravilnosti prijave Poreznoj upravi.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist