Hrvatska

Ministar uprave Ivan Malenica predstavio e-Propusnice

Ministar uprave Ivan Malenica predstavio e-Propusnice

Od danas će se moći tražiti digitalna e-propusnica. Osnovni cilj je stvoriti jedno jedinstveno mjesto za propusnice čime će se smanjiti krivotvorenje, a znat će se za što su se ranije izdavale propusnice – istaknuo je danas na predstavljanju novog oblika propusnice ministar uprave Ivan Malenica. Ona povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite, piše Index.

– Razlozi izdavanja su kao i do sada. Izdavaju ih poslodavci, liječnici, a za građane nadležni stožer civilne zaštite – rekao je Malenica, dodavši – građani je mogu pokazati u elektronskom i fizičkom obliku. Mogu se koristiti na mobilnom uređaju, PDF propusnica ima QR kod – naglasio jete i sam apelirao na građane da budu odgovorni.

– Bilo je zlouporaba. Imali smo poslodavce koji su izdavali propusnice osobama koje nisu kod njih u radnom odnosu – rekao je Malenica o ranijim slučajevima, te dodao kako se usluga e-Propusnice temelji na odluci Nacionalnog stožera. Propusnice neće moći izdavati osobama u samoizolaciji, a do ponedjeljak bi sve stare propusnice trebale biti zamijenjene novima.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist