Aktualno

Hrvati krenuli na more!

Unatoč poskupljenju cestarina, pojačano se vozi na hrvatskim prometnicama, pa je prometno danas na graničnim prijelazima Bregana i Macelj.

Današnji blagdan Tijelova donosi i produženi vikend koji bi turistički mogao dobro proći. Smatra to i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

– Po onome što nam govore informacije o rezervacijama, popunjenost bi trebala biti jako dobra. Očekujemo još naravno goste koji se odlučuju na dolazak u posljednji trenutak, to su gosti koji bliže žive, odnosno radi se o domaćim gostima. Dakle, po svim informacijama s terena, popunjenost bi trebala biti zadovoljavajuća- rekao je Žgomba za Index.hr.

– Nama je cilj, što se dolazaka i noćenja tiče ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, imam ambiciju da financijski efekti budu veći od 3 do 5 posto i da se približimo ukupnim primicima od turizma do iznosa od 7 milijardi eura – riječi su ministra Veljka Ostojića.

Unatoč od danas skupljim cestarinama, promet je na autocestama prema moru pojačan.

Sudeći prema brojkama na naplatnoj postaji Lučko, Hrvate poskupljenje nije odvratilo od mora ovog produženog vikenda. Potvrđuje to i direktor podružnice za naplatu cestarina autocesta Rijeka-Zagreb, Mario Juzvišen.

Dana do 14 sati na ulazu u Lučko prema moru, na putu prema Jadranu prošlo je do 14 sati 18 tisuća vozila.

Nadamo se da ste i vi iskoristili današnji blagdan i priuštili si uživanje na jednoj od dubrovačkih plaža.
 

Pročitajte još

S polica trgovina povučeni čips i limun!

Dulist

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

‘ZLATNE RUKE’ Meštru Hendiću uručeno najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija