Aktualno

Ministar Šušnjar: Kvar nije bio kod nas, još se ne zna uzrok

struja elektrojug hep

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar i direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sustava HOPS-a Danko Blažević dali su izjavu za medije oko raspada elektroenergetskog sustava kroz tri države. Sve je krenulo iz Crne Gore, piše Danas.hr, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske – cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.
-Utvrđuju se detalji. Dio naše mreže je ostao bez napona. Veći dio gradova je opskrbljen električnom energijom. Kvar nije bio kod nas. Mislim da će svi građani uskoro dobiti struju – kazao je ministar te dodao kako se radi o sustavu spojenih posuda pa je dio naše mreže ostao bez napona.
-Mislimo da je stanje održivo. Ispad je došao samo do Zadra. Mi smo od sjevera prema jugu opskrbili građane strujom, dok druge države to još nisu – kazao je dalje, piče Danas.hr, te dodao kako se uzrok još ne zna.
Danko Blažević je pak rekao kako preliminarne informacije govore o tome da je došlo do ispada dalekovoda između Grčke i Albanije jte su se tokovi poremetili. No, to još nije službeno.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist