Aktualno

Ministar Linić: Cijene će opet rasti!

Ministar financija Slavko Linićn najavio je nova poskupljenja, pri tom je izjavio kako to ne ovisi o Ministarstvu financija, ali i da je neodrživa socijalna politika po kojoj svi imaju jeftine energetike.

To znači da će cijene energetike biti vrlo slične Europi, a i sami znamo da najveći dio energetike uvozimo, rekao je Linić uoči današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, dodajući kako je socijalna politika prema kojoj svi imaju jefinu energiju – neodrživa teza. Ministar financija naglasio je da udare koje proizvodi promjena cijena, moraju ublažiti socijalni programi jedinica lokalne samouprave ili države.

Na pitanje novinara hoće li cijene rasti s obzirom na usklađenje s EU, ministar Linić je rekao da kada govorimo o Europi, onda je to dobrim dijelom pitanje energetike i komunalnih usluga, dok hrana, odjeća i obuća u EU imaju niže cijene.

"Nije priča tako jednostavna i jednosmjerna", rekao je Linić i ponovio da će ono što smo dosad vodili kroz kvazisocijalnu politiku, vjerojatno prestati, a da će se nerealnosti koje smo gurali u cijene, polako spuštati na razinu EU. Kada gledamo kućne budžete, zaključit ćemo da ne bi trebalo biti značajnih porasta u tome dijelu, zaključio je ministar financija Linić.

Pročitajte još

‘Ne mogu sve profesije raditi do 67. Zamislite konobara da u tim godinama poslužuje stol’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija