Aktualno

Štrok se razbacuje milijunskim investicijama

Nakon što je propao i otišao iz Dubrovnika prodavši lanac Jadranskih luksuznih hotela obitelji Lukšić, Goran Štrok se silno želi vratiti u hotelski biznis.

Za 'oko' mu je trenutno zapeo Šibenik, a zapravo je riječ već o trećem projektu za kojeg je Štrok navodno zainteresiran u Hrvatskoj. Trenutno se vrti oko šibenskog TEF-a bivše Tvornice elektroda i ferolegura i 272 tisuća četvornih metara neiskorištenog zemljišta na kojem bi se upustio u gradnju urbanih vila.

Za šibenski portal potvrdio je kako je u Šibeniku bio u izvidnici, istaknuvši pritom kako je ‘prerano za ikakve ozbiljne najave, jer se takve često krivo shvate’.

Inače pored Šibenika, nedavno je izrazio spremnost za ulaganje u objekte bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima, a vidi se i u urbanom dijelu projekta 'Rijeka Gateway', vrijednom 300 milijuna eura. Riječ je o projektu prenamjene lučkog područja na Delti i Porto Barošu, na ušću Rječine u more, za turističke, kulturne, poslovne, javne, zabavne i rekreativne sadržaje, izuzetno atraktivnom prostoru na kojem se Rijeka otvara moru i stvaranjem svog “waterfronta” napokon dobiva obilježja pomorskog i mediteranskog grada. Riječkim je vlastima poručuje da je investitor na kojega treba ozbiljno računati te da će od Rijeke napraviti Dubai.

Podsjetimo slom hotelskog magnata Štroka, koji danas živi u Londonu, dogodila se zbog kulminacije dugogodišnjega kreditnog preopterećenja. Morao je prodati tvrtku Jadranski luksuzni hoteli uključujući i riječku Bonaviu. Istovremeno mu je propala i hotelska investicija u Windsoru, gradiću zapadno od Londona. Hotelskog biznisa na Sejšelima, gdje su njegove tvrtke upravljale i bile suvlasnice dvaju hotela, riješio se već prije nekoliko godina.

Naravno, treba napomenuti kako je izgradnju svog hotelskog carstva Štrok započeo tijekom vladanja Slavka Linića u Račanovoj vladi. Linića je, dio trenutno oporbenih političara, prozivao kako je privatizacijom hotela 'Excelsior' izravno pogodovao Goranu Štroku, a protiv prodaje tog hotela bila je tadašnja ministrica Župan Rusković. Prodajna cijena hotela 'Excelsior' bila 1,2 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a uplaćeno je samo 600.000.
 
 

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija