Aktualno

MINISTAR KUJUNDŽIĆ ‘Pojava ospica u Dubrovniku neće naštetiti turističkoj sezoni’

MINISTAR KUJUNDŽIĆ 'Pojava ospica u Dubrovniku neće naštetiti turističkoj sezoni'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako situacija s ospicama u Hrvatskoj nije ozbiljna u epidemiološkom smislu te ne očekuje kako bi pojedinačan slučaj u Dubrovniku mogao naštetiti turističkoj sezoni.

– Situacija s ospicama nije ozbiljna, no njihova pojava u Dubrovniku upozoravajući je znak na jugu zemlje, gdje je najniži postotak cijepljenih. Procijepljenost u Hrvatskoj sada iznosi oko 89 do 90 posto, najslabije je procijepljena Dubrovačko- neretvanska županija – oko 56 posto, a Splitsko-dalmatinska  – 70 posto – rekao je Kujundžić te istaknuo porast rizika ako procijepljenost padne ispod 90 posto, kako prenosi Večernji list.

– Zadnjih godinu dana roditelji bolje cijepe djecu i nadam se da će se taj pozitivan trend nastaviti, da će roditelji shvatiti iz slučajeva u susjednim zemljama, gdje je bilo i smrtnih ishoda, da se nije igrati sa zdravljem svoje i druge djece – dodao je ministar. Nije, kaže, zabrinut da će pojava ospica u Dubrovniku loše utjecati na turističku sezonu.

– Mislim da nema razloga za zabrinutost. Pojava jednoga slučaja ne znači ništa u epidemiološkom smislu – rekao je.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist