Aktualno

Ministar Butković: Ova županija prednjači po projektima u lučkoj infrastrukturi

Ministar Butković: Ova županija prednjači po projektima u lučkoj infrastrukturi

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo te načelnik općine Trpanj Jakša Franković sa suradnicima danas su obišli Luku Trpanj.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 17 milijuna kuna koja je sufinancirana europskim sredstvima te sredstvima Ministarstva more, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanske županije i općine Trpanj. Trpanj je ovim projektom dobio modernu luku s dodatnim sadržajima te oko 170 metara nove rive.

-Kad govorimo o lučkoj infrastrukturi, Dubrovačko-neretvanska županija prednjači po projektima. Čestitam županu i lučkoj upravi jer su pripremili dosta projekata – 5 europskih je u provedbi, dva su završena. To su velika ulaganja, a renesansa koju ostvarujemo na hrvatskoj obali se najviše vidi upravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji! – istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodavši da je ukupna vrijednost projekta uređenja luke Trpanj oko 17,5 milijuna kuna, a da je Ministarstvo sudjelovalo s 15,5 milijuna kuna.

Saborski zastupnik Branko Bačić napomenuo je da je ovo nastavak dogradnje luke Trpanj kojom je Trpanj dobio novu vizuru.

-I dalje će Trpanj, usprkos izgradnji mosta, ostati luka otvorena za javni promet, a smanjenjem obima prometa otvaraju se nove mogućnosti razvoja nautičkog turizma – naglasio je Branko Bačić.

-Nakon izgradnje Pelješkog mosta, Luka Trpanj će zasigurno biti manje opterećena, a ova investicija rješava promet prema trajektu, ali i promet u samom središtu Trpnja. Čestitam i načelniku i našoj Lučkoj upravi na odlično odrađenom projektu, čestitam Ministarstvu mora prometa i infrastrukture i ministru Olegu Butkoviću i cijeloj Vladi koja podržava naše projekte prometnog povezivanja. Nakon mosta želimo nastaviti prometno povezivanje brzim cestama, ali važan segment prometnog povezivanja Dubrovačko-neretvanske županije su i investicije u lučku infrastrukturu – od Koločepa, preko Drača do Korčule, Lastova i Cavtata – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

-Nama puno znači ovaj dio obalnog pojasa od 170 metara na kojem smo dobili nove sadržaje – šetnicu, prostor za prihvat i čekanje automobila na ukrcaj, sve preduvjete za postavljanje lučke dizalice, istezalište za manja plovila i lungo mare što je dodatna vrijednost Trpnju kao turističkom odredištu s predivnim šetnicama – rekao je načelnik općine Trpanj Jakša Franković.

Izvor: Dubrovačko-neretvanska županija

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist