Sport

MILOGLAV PROPUŠTA SEZONU ‘Bilo je kao da me tenk pomeo, ali vratit ću se još jača i bolja!’

MILOGLAV PROPUŠTA SEZONU 'Bilo je kao da me tenk pomeo, ali vratit ću se još jača i bolja!'

Dubrovačka košarkašica i hrvatska reprezentativka Carmen Miloglav uspješno je operirana u ponedjeljak u Klinici Perpetuo Socorro u Las Palmasu te će propustiti čitavu sezonu 2015./2016..

Riječ je o ozljedi prednjih križnih ligamenata, koju je sjajna 24-godišnjakinja ‘zaradila’ u jednoj prijateljskoj utakmici za svoj novi klub Gran Canaria.

– Bili smo na jednom turniru u Portugalu, koji je bio stvarno loše organiziran. Ekipe su bile jake, ali igrale su dosta ‘prljavo’, a suci nisu bili dobri. U zadnjoj utakmici smo vodili 20 koševa razlike. Igrala se treća četvrtina, zadnjih dvadeset sekundi. Na semaforu je ostalo 7 ili 8 sekundi, držala sam loptu i krenula na koš. Prošla sam svog igrača te dodala loptu u kutu jer su dvije protivničke igračice istrčavale na mene. I tada – kao da me tenk pomeo, po koljenu sa strane. Cura mi je uletjela u koljeno svojim koljenom. Udarac je bio prejak i pošli su mi prednji križni ligamenti – kaže nam Miloglav, koja je danas, dva dana nakon operacije, otpuštena iz bolnice.

– U početku se nije sumnjalo da je tako ozbiljno, jer se po koljenu izvanka ne bi reklo i stabilno je. Radili smo dvije magnetske rezonance i slika je pokazala rapturu. Ne potpunu, ali toliku da je bolje operirati. Tako da sam s ovom sezonom gotova – ističe Miloglav.

– Krivo mi je, jer mi je ovdje baš sve bilo odlično krenulo. Igrala sam puno i bila prva razigravačica ekipe. Još sam dobila i poziv u reprezentaciju, i eto ti… Ali što je tu je. Treba se pouzdati u Boga i baciti na rehabilitaciju, vratiti se jači i bolji! – s puno optimizma govori Miloglav.

– Nije lako kad znaš da šest mjeseci nećeš moći igrati, to će biti do travnja iduće godine. Bitno je da smo napravili prvi korak s ovom operacijom. Sad je svaki dan dan manje do ponovnog izlaska na teren. Nema odustajanja! – kaže hrvatska reprezentativka.

Miloglav tako neće odigrati niti jednu službenu utakmicu za klub s kojim je potpisala ugovor na baš tu jednu sezonu.

– I u klubu su u šoku. Moram reći kako su me odlično prihvatili. I sad su u problemima jer nemaju razigravača, budući da se i druga cura koja igra tu poziciju ozlijedila – objašnjava Dubrovkinja, koja će u Las Palmasu ostati tijekom rehabilitacije, kako bi bila konstantno pod nadzorom liječnika.

Vratili smo Carmen u sjećanje na kraj prošle godine, kad nam je u novogodišnjim željama istaknula – tri finala s Ragusom i nastup s reprezentacijom na Europskom prvenstvu. Ozljeda je teška, ali Carmen ističe:

– S prošlom sezonom sam prezadovoljna. Istina da me prošla ozljeda pred kraj sezone tada malo poremetila, ali uspjeh s klubom, kao i poziv u reprezentaciju, kasnije i odlazak na EP unatoč ozljedi… Mislim da nije moglo bolje, izvukla sam maksimum! – sigurna je Miloglav.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist