Sport

JUGAŠI IGRAJU KUP Kobešćak: Najvažniji je plasman na Final four

JUGAŠI IGRAJU KUP Kobešćak: Najvažniji je plasman na Final four

Večeras, turnirima u Splitu i Šibeniku kreću kvalifikacije Kupa Hrvatske. Splitsku će skupinu u 18 sati otvoriti utakmica POŠK-a i Primorja dok će Jug CO u 19.30 sati igrati s Medveščakom.

Svoja očekivanja od turnira, neposredno prije odlaska u Split, za službenu stranicu VK Juga prenio je trener Vjekoslav Kobešćak.

Što očekujete od momčadi na predstojećem turniru?
– Primorje i mi smo svakako favoriti za prolaz dalje, ali to moramo pokazati u bazenu. Nismo imali utakmica ovog tjedna tako da ćemo splitski turnir provati iskoristiti za uigravanje za ono što nas čeka nakon njega, a to je početak Eurolige i dva derbija u Regionalnoj ligi.

Hoćete li dozirati nastupe pojedinih igrača obzirom da se igraju tri utakmice u nepuna 24 sata?
– To ćemo vidjeti kad počne utakmica. Ne očekujem da ćemo protiv POŠK-a biti dominantni kao što smo bili u Gružu jer vraćaju im se Bebić i Ćorušić koji su im najbolji igrači, a niti onih dvadeset golova razlike nije realno stanje. Kod mene igraju svi, tako će biti i tijekom sezone, a sama utakmica će pokazati tko će igrati više, a tko manje.

Primorje? Prva velika utakmica sezone. Imate li saznanja o tome hoće li njihov ponajbolji igrač Cosmin Radu biti u momčadi nakon ozljede?
– Ne gledamo puno na utakmicu s Primorjem na ovom turniru niti spremamo neku specifičnu igru jer nas puno važnija utakmica protiv njih očekuje za sedam dana kada nam dolaze u Gruž. Ponavljam, najvažnije je plasirati se na Final four.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist