Kultura

Milišićeva “Mjesečina za lady Macbeth”

U sklopu 63. Dubrovački ljetnih igara danas će u Lazaretima premijerno biti prikazana "Mjesečina za lady Macbeth", dubrovačkog pjesnika Milišića koju u režiji Davora Mojaša izvode članovi studentskog teatra Lero.

Mjesečina za Lady Macbeth novo je Lerovo posezanje za pjesničkom i drugom književnom ostavštinom Milana Milišića. U Noći kazališta 2011. u Mojašovoj režiji odigran je premijerno Ljubičasti Stradun. Tako su Lerovci dali svoj prinos obilježavanju 70. godišnjice rođenja i 20. godišnjice smrti dubrovačkog pjesnika Milana Milišića, prve civilne žrtve srpsko-crnogorske agresije na Dubrovnik. Poginuo je od neprijateljske granate na pragu svoje kuće u Župskoj ulici  5. listopada 1991. 

Ljubičasti Stradun bila je Lerova posveta svom predanom, redovitom gledatelju, pratitelju, „pričuvnom dramaturgu“, kritičaru i prijatelju Milanu Milišiću. Mjesečina za Lady Macbeth sabire otrgnute fragmente Milišićeve proze, tonske zapise i svjedočenja; sačuvane fonoarhivske fragmente predstava, sjećanja i prizore Grada koji je Pjesnik opjevao, koji je Lera iznjedrio a kojemu Lerovci posvečuju svoju novu premijeru.

Režiju i dramatizaciju potpisuje Davor Mojaš, scenografija i kostimografiju Dubravka Lošić, oblikovanje svjetla i ton Marko Mijatović , dok je za realizaciju scene i tehničko vodstvo zadužen Mato Brnjić, tonsku montažu Viktor Lenert. Skladateljica „Vokalize” i „Creda” je Paola Dražić Zekić, kostime je realizirala Maja Glamočanin, tehnički suradnik je  Antonio Ljubojević, dok je plakat izradila Nora Mojaš.

Igraju Ksenija Medović, Jasna Held, Matilda Perković, Latica Zekić, Zvončica Šimić…
 
Foto: DLJI

Pročitajte još

‘PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE’ Tomica Kristić otkrio kako mu je Dubrovnik ‘zaradio’ besplatno sedmodnevno noćenje u dalekom Mjanmaru

Dulist

OZVUČENI LISTOPAD U ARL Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

Dulist

‘Na putu bez povratka’ Dušana Kalogjere premošćuje jezične prepreke našijenaca u svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija