Aktualno

MILIMETRI DO KATASTROFE ‘Jedna je kiša bila dovoljna da Stradun pukne’

Gledali smo slike Straduna kako plavi kod velikih kiša. A kako neće ako oborinska i kanalizacijska odvodnja dođe do vrha 20 centimetara? Što bi nam se dogodilo da je bila još jedna jača kiša. Puknuo bi Stradun pa bi se sve izlilo. Bili bi u svim svjetskim medijima kao primjer nebrige o kulturnom dobru. A do toga nam je falio milimetar – rekao je gradonačelnik Mato Franković u srijedu na sastanku s dubrovačkim ugostiteljima.

-U kanalizaciji ispod Straduna pronađene su sante masnoće. Možemo sve očistiti, ali ako se nastavi s bacanjem ulja za nekoliko godina ćemo imati istu stvar. Ne znam što reći o neobzirnosti jer se ništa nije poduzimalo. Nema pisanog podatka da je itko to čistio. A važno je što se to politički ne vidi. Kanalizacija i voda nisu politički bodovi. Netko je to trebao jednog dana napraviti, a pao je grah na nas. Samo nas je dragi Bog sačuvao pa se Stradun nije raspao. Trebat će nam godinu dana za cjelovitu sanaciju Straduna – ustvrdio je Franković.

Pročitajte još

MARO I DOMINKO RADIĆ Spašavali su živote – jedan na moru, drugi u bolnici

Mia Njavro Banić

DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA ROBERTO MACHIEDO Generacijo, iskazali smo se i obranili!

Mia Njavro Banić

TUGA I PONOS Dan kad je obranjena sloboda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija