Aktualno

Milijunto vozilo prošlo Pelješkim mostom

Peljeski most

Pelješkim mostom u gotovo četiri mjeseca od otvaranja prošlo je milijun vozila, što je u prosjeku više od 250 tisuća mjesečno. Prema podacima Hrvatskih cesta, najviše vozila, oko 460 tisuća, mostom je prošlo u najprometnijem turističkom mjesecu – kolovozu. U utorak, 22. studenog u 12 sati i 52 Pelješkim mostom prošlo je milijunto vozilo. Tko je sretni putnik – nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet.

– Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili ranije navedeni u ”feasibility” studiji, čak i više od toga, ističe Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta za HRT.

Dnevno u prosjeku mostom prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš danas je zabilježen okrugli broj.
Most koji je spojio Hrvatsku ispunio je sva očekivanja, a danas je položio još jedan važan test. Otkako je Pelješki most otvoren, na ovom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no bez obzira na takvo vrijeme promet mostom teče bez ikakvih teškoća.

– Uslijed nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima, s obzirom da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra, objašnjava Škorić. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist