Aktualno

Milijunto vozilo prošlo Pelješkim mostom

Pelješkim mostom u gotovo četiri mjeseca od otvaranja prošlo je milijun vozila, što je u prosjeku više od 250 tisuća mjesečno. Prema podacima Hrvatskih cesta, najviše vozila, oko 460 tisuća, mostom je prošlo u najprometnijem turističkom mjesecu – kolovozu. U utorak, 22. studenog u 12 sati i 52 Pelješkim mostom prošlo je milijunto vozilo. Tko je sretni putnik – nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet.

– Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili ranije navedeni u ”feasibility” studiji, čak i više od toga, ističe Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta za HRT.

Dnevno u prosjeku mostom prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš danas je zabilježen okrugli broj.
Most koji je spojio Hrvatsku ispunio je sva očekivanja, a danas je položio još jedan važan test. Otkako je Pelješki most otvoren, na ovom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no bez obzira na takvo vrijeme promet mostom teče bez ikakvih teškoća.

– Uslijed nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima, s obzirom da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra, objašnjava Škorić. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

ARGUMENTIRANE ŽALBE ILI ‘NEBULOZE’? S obzirom na milijune turista, zaista je malo ‘complaints’!

Dulist

POČINJE TRODNEVNICA Župa sv. Mihajla priprema se za dan ‘sveca svega svijeta’

Dulist

NOVA ŠPICA S MACANOM O cijenama čokolade, Livaji i stranim radnicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija