Aktualno

MILIJUNI IZ EUROPSKIH FONDOVA Nova igrališta za mališane Suđurđa

MILIJUNI IZ EUROPSKIH FONDOVA Nova igrališta za mališane Suđurđa

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika prijavio je 2,8 milijuna kuna vrijedan projekt ‘Uređenje parka, sportskog i dječjeg igrališta, Suđurađ, Šipan’ na natječaj 7.4.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’.

Projekt jer ukupno vrijedan nešto više od 2,8 milijuna kuna, dok ukupni iznos prihvatljivog ulaganja u natječaju iznosi preko 2,6 milijuna kuna uz intenzitet potpore od 80 posto, odnosno 2,1 milijun kuna. Razliku između dodijeljenih sredstava i ukupne vrijednosti projekta osigurava Grad Dubrovnik iz vlastitih prihoda.

Natječaj je otvoren unutar Mjere 7 ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a financira se sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Zahvat koji je osmišljen kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište namijenjen je lokalnom stanovništvu naselja Suđurđa, ali i cijelog otoka Šipana. Unutar granice zahvata uredit će se park u sklopu kojega će se smjestiti košarkaško igralište te dječje igralište opremljeno različitim spravama. Uredit će se i uličice, odnosno skalini, a Parter igrališta će se asfaltirati, tribine, zidovi i stepenice obložit će se kamenom iz okolice, dok će se staze posuti rasutim oblutcima. Ostatak parcele će se hortikulturno urediti.

Realizacijom ove investicije Suđurađ će dobiti novi, uređeni javni prostor, a park će postati prostor za organizaciju različitih manifestacija čime će se povećati kulturna i turistička ponude u naselju.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija