Aktualno

Milanović ukinuo povlaštene mirovine

Vlada Zorana Milanovića ispunila je obećanje. Ukinula je pravo na odlazak u prijevremenu i povlaštenu mirovinu saborskim zastupnicima.

Današnja sjednica Vlade je, naime, otvorena Prijedlogom Zakona o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.
– Znam da su proračunske uštede male, ali to je očito bio uglati kamenčić koji je smetao građanima, a ako tražimo od građana da nam vjeruju i uplaćuju u II stup, onda im moramo pokazati vlastitim primjerom – izjavio je premijer Milanović.

Prema riječima Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava, osim što se ukidaju posebni uvjeti za odlazak u mirovinu saborskih zastupnika, ustavnih sudaca i glavnog državnog revizora, ukida se i pravilo prema kojem su oni do sad imali pravo na najvišu mirovinu koja je bila viša od 17 tisuća kuna, odnosno dva puta viša od maksimalno dopuštene mirovine za sve ostale građane koja iznosi 8872 kune.

Pročitajte još

NOĆNJAK 2023. Veliki broj medalja ide u Ljubač!

Dulist

FOTO/VIDEO Biskupov blagoslov poma i maslinovih grančica ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Lokrum je otvoren za posjetitelje, prvi brod je u 10 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija