Kultura

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL U KMD-u odigrana praizvedba melankomedije ‘A Poor Player’

Na radost brojne publike vratio se Midsummer Scene, omiljeni hrvatski festival na engleskom jeziku. Posjetitelji festivala tako su u subotu u Kazalištu Marina Držića mogli uživati u svjetskoj praizvedbi monodrame s elementima farse ‘A Poor Player’ (Bijedan glumac), koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Ovo autorsko djelo cijenjenog britanskog redatelja Seana Aite i hrvatskog glumca s londonskom adresom Filipa Krenusa imaginarno spaja London i Dubrovnik te nas vodi u uzbudljivi svijet šesnaestog i sedamnaestog stoljeća ujedno poigravajući se idejom kako bi izgledao susret dubrovačke publike i engleskog glumca koji je greškom završio na Mediteranu, a ne na Baltiku. Scenografiju, kostimografiju i video dizajn potpisuje jedan od najboljih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenko Bašić.

Predstava se ponovno izvodi 29. kolovoza te 1. i 2. rujna u Kazalištu Marina Držića.

Pročitajte još

Stojan: Ovo je još jedna u nizu srpskih kulturoloških provokacija

Dulist

VESNA MIOVIĆ U 2022. Zavod će nastaviti biti središte znanja o očaravajućoj povijesti Grada

Dulist

‘IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA’ Je li sv. Vlaho u Dubrovnik stigao već početkom 9. stoljeća?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija