Kultura

MIDSUMMER SCENE Dvije tisuće gledatelja pratilo predstave

MIDSUMMER SCENE Dvije tisuće gledatelja pratilo predstave

Dirljivom izvedbom pred prepunim gledalištem dubrovačkog Lovrijenca završio je ovogodišnji Midsummer Scene festival.

Kako je i najavljivano, festival je postigao veliki uspjeh te se kao jedini koji se u Hrvatskoj održava na engleskom jeziku, potvrdio kao prijeko potrebna kulturna ponuda. Dvije tisuće posjetitelja u petnaest je festivalskih dana uživalo u izvedbi ljubavne komedije Shakespearea Na tri kralja ili kako hoćete.

Glumački cast kojem je Dubrovnik posljednjih tjedana bio dom, oduševljen odlazi iz Hrvatske prepun dojmova o prekrasnom gradu i festivalu na kojem su sudjelovali.

– Ansambl se oprostio od Dubrovnika odlaskom na obližnje otoke kako bi se opustio prije povratka u London. Bio je to lijep završetak divnoga iskustva na prekrasnoj lokaciji. Svi želimo da ova predstava nastavi život i u idućoj sezoni. Uživali smo radeći na predstavi i bilo je zanimljivo vidjeti različite načine rada engleskih i hrvatskih kazalištaraca! – izjavio je glumac i koproducent Filip Krenus i dodao:

– Oproštajna zabava bila je na Lovrijencu uz domaće delicije, a glumci su se nakon toga zabavili na brodu u luci. Svi se nadamo da je ovo začetak novije, dublje kulturne suradnje Londona i Dubrovnika!

Na ovogodišnjem Midsummer Scene festivalu glumili su Filip Krenus, Emma Fenney, Helen Millar, Helen Watkinson Tom Michael Blyth, James Burton, Jason Eddy i George Olivier.

– Dvije tisuće posjetitelja iz više od 30 zemalja svijeta najbolja su nagrada organizatorima festivala kao i Hrvatskoj. Kulturna ponuda na engleskom je u razvitku, vjerujemo kako ćemo zajedno s partnerima i u godinama koje su pred nama festival učniti još atraktivnijim i privlačnijim publici! – izjavila je producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist