Vaše vijesti

Midori Komachi oduševila Dubrovčane

Midori Komachi oduševila Dubrovčane

U atriju Kneževog dvora  u Dubrovniku održan je koncert uvažene  violinistice iz Japana Midori Komachi uz pratnju Chiyoko Komachi na klaviru.

Mlada violinistica, koja je završila glezbeni konzervatorij u Švicarskoj i nastupa diljem svijeta na prestižnim glazbenim pozornicama, besprijekorno je izvela jednosatni program  koji je obuhvatio djela F. Kreisler-a (Prelude and Allegro, Caprice Viennois i Tambourin Chinois), Rumanian Dances od B. Bartok-a ,Cantabile (N.Pagnini), E.Grieg-ov Lieder, arr. for violin and piano; osobito je oduševila publiku, koja je ispunila sva raspoloživa mjesta, bravuroznom izvedbom djela P. Sarasate: Carmen Fantaisie, za što je nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Koncert je organiziran pod pokroviteljstvom Ute Schneider iz Švicarske u čast akademkinje Vide Demarin, uvažene neurologinje, utemeljiteljice i direktorice 24. Škole moždanog udara čiji program se i ove godine održao u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku.

Na kraju glazbenog dijela programa dubrovački slikar Stjepko Mamić uručio je glazbenicama  Midori Komachi i njenoj pratiteljici na klaviru majci Chyoko Komachi po jednu sliku s motivom cvijeća dok je pokroviteljici koncerta Ute Schneider poklonio sliku s motivom Dubrovnika, a akademkinji Demarin sliku iz serije Net  (Mreža).

Poslije koncerta na katu Kneževog dvora  je upriličen prigodan domjenak  na kojem su  se nakon  uživanja u glazbi liječnicima, pretežito neurolozima kao učesnicima ovogodišnje Škole moždanog udara, u ugodnoj atmosferi pridružile i kolege drugih specijalnosti  te    poklonici glazbe kao i naši glazbenici i maestro Đelo Jusić koji su nazočili ovom glazbenom daru.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist