Aktualno

“Mi smo tu zbog građana i njihove sigurnosti”

mup radibratovic 02

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović komentirao je danas i veću aktivnost policijskih službenika na dubrovačkim ulicama, što je rezultiralo eliminacijom slučajeva remećenja javnog reda i mira koji su mogli stvoriti negativnu sliku o Gradu.

– To je primjetilo i dosta naših građana, koji nam se dnevno obraćaju. Imamo tri gradske policijske postaje s tri vrlo iskusna načelnika s više od 20 godina staža, i mi smo proveli određene preinake u radu policijskih službenika i kroz druge projekte koji će sigurno u budućnosti rezultirati i ovako dobrim, a i još jačim stupnjem sigurnosti posjetitelja grada, kojih je u prošloj godini bilo dva milijuna – kazao je Radibratović.

– Nismo imali neželjenih događaja koji bi bili medijski eksponirani i koji bi odvraćali turiste na dolazak u Dubrovnik. Nismo doveli veći broj ljudi u službe temeljne prometne i kriminalističke policije, već smo se kvalitetno organizirali i ljude usmjerili na kritične lokacije, temeljeno na analizi stanja sigurnosti – dodao je Radibratović.

– Razvijamo kod naših službenika svijest da su oni tu zbog građana i njihove sigurnosti, kako bi dnevno prepoznali sigurnosne rizike i prijetnje te da utječu na to kako bi se te prijetnje eliminirale. Sve kako bi život bio što kvalitetniji, kako bismo imali što manju potrebu za intervencijom. Bez kvalitetne prevencije nema prave sigurnosti – zaključio je Radibratović.

Pročitajte još

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist