Aktualno

METKOVIĆ Predstavljena knjiga ‘Dan kad je umro prijatelj’ Iva Oreškovića

Kao dio Noći knjige ovog utorka u Gradskoj knjižnici Metković predstavljena je knjiga ‘Dan kad je umro prijatelj’ Iva Oreškovića Nuha.

U promociji su sudjelovali ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, Jelena Bogdanović, Boris Njavro i sam autor.
Knjiga je u izdanju Društva dubrovačkih pisaca objavljena 2017. godine.

Ivo Orešković rođen je 1968. godine u Zagrebu. Srednju školu završio je u Dubrovniku, diplomirao je na studiju povijesti i arheologije u Zadru, a doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je knjiga “Malvasija – glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike” i dijaloga između sluškinje Pavle i gospara Điva u slikovnici Dubrovačkih muzeja: “Pavle i Đivo u vremeplovu Republike” i “Pavle i Đivo u Rupama”. Radi u Državnom arhivu u Dubrovniku kao arhivist specijalist na obradi i sređivanju arhivskih fondova sudova i javnih bilježnika iz vremena austrijske uprave i između dva svjetska rata. Bavi se znanstvenim istraživanjem iseljavanja stanovništva s dubrovačkog područja u 19. i 20. stoljeću.

Foto: MetkovićNet/Nino Erceg

Pročitajte još

Euro na kotačima ‘progutao’ bor

Dulist

Stižu velike promjene vezane za policu ‘dopunskog’

Dulist

Nakon dvije pandemijske godine ponovo održan zimski kamp udruge ‘Slatki život’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija