AktualnoUrednički izbor

Meteoropati, pripremite se! Evo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Oblačno, Južina

Čitavu nedjelju očekuje nas nestabilno vrijeme, Umjereno do pretežno oblačno, ponajprije u prvom dijelu dana mjestimice uz kišu, češće u sjeverozapadnim i istočnim područjima. Poslijepodne ponegdje smanjenje naoblake, dok je malo kiše ili poneki pljusak još moguć u unutrašnjosti te u južnoj Dalmaciji. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu bura, krajem dana podno Velebita i jaka s olujnim udarima. U Dalmaciji umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, a od 23 do 27 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije, piše Danas.hr

Puno bolje neće biti ni u ponedjeljak. Na sjevernom Jadranu pretežno, a drugdje djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Lokalno malo kiše ili poneki pljusak može pasti ponajprije u gorju, a poslijepodne i u unutrašnjosti Istre. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 20. Najviša većinom između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

Niti za ostatak početka tjedna nije ništa sunčaniji i stabilniji. U ponedjeljak djelomice sunčano, a poneki lokalni je pljusak moguć ponajprije u gorskim predjelima. Zatim promjenljivo uz kišu i pljuskove s grmljavinom, u utorak češće u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u srijedu u Dalmaciji. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u ponedjeljak prolazno istočni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura koja će osobito podno Velebita biti i jaka s olujnim udarima. I dalje toplo, ponegdje i vrlo toplo.

I biometereološka prognoza pokazuje da će promjenjivo vrijeme biti najteže u utorak. Dok će u danas i sutra pogoditi samo one najosljetljivije, u utorak diometeorološke prilike će posvuda biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak energije i slabiju koncentraciju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim utjecajem. Preporuča se izbjegavanje suvišnih napora.

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?