Aktualno

METEOROLOZI PORUČILI ‘Nismo vam mi Baba Vanga! Tko zna kakvo nas ljeto čeka’

Kiša u Dubrovniku 2014.

‘Za područje Hrvatske očekuje se ljeto uglavnom toplije od prosjeka i to u sva tri ljetna mjeseca (lipanj, srpanj, kolovoz). To su pokazale analize dostupnog prognostičkog materijala iz mnogih europskih i svjetskih centara za dugoročnu prognozu vremena obzirom da se srednja tromjesečna temperatura (lipanj, srpanj, kolovoz) za područje Hrvatske predviđa višom od klimatološkog srednjaka ili najmanje oko njega uz veliku vjerojatnost ostvarenja prognoze’, kaže iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zvuči ozbiljno, pa samo odlučili, prvenstveno tragom našeg tradicionalnog ‘zivkanja’ meteorologa pred sezonu, a pomalo i zbog čestih upita naših čitatelja, ‘okrenuti’ stanicu na Gorici.

Pitanje je bilo jednostavno: ‘Kakvo nas ljeto čeka?’. A odgovor – u najmanju ruku humorističan. S druge strane slušalice javio nam se Ivo Milić, dežurni meteorolog. Naše želje i nade da će biti dugo, toplo, sunčano… je malo ‘spustio na zemlju’. Osobito ako se sjetimo pljuska koji je protekli tjedan okupao (i potopio!) Dubrovnik, te donio u jedan dan mjesečnu razinu litara kiše po metru četvornom.

Što nam je rekao pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist