Aktualno

MENTALNO ZDRAVLJE Mladi u Dubrovniku trebaju imati besplatne usluge podrške i savjetovanja

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, u subotu su u ljetnikovcu Bunić-Kaboga članovi udruge BoliMe govorili o važnosti mentalnog zdravlja mladih te su predstavili aktivnosti i rezultate šestogodišnjeg djelovanja udruge.

Članovi udruge, profesorica filozofije Marina Vitković i glumac Adrian Pezdirc, govorili su o djelovanju BoliMe od osnivanja 2014. godine do danas te o crowdfunding kampanji koju su pokrenuli kako bi mogli nastaviti razvijati projekt ‘Pričamo’, serijal video razgovora sa stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja. Razgovore koje je Adrian Pezdirc vodio s psihijatrom Hrvojem Handlom i psihologinjom Duškom Kosanović prikazani su i u Kabogi. Tijekom završne diskusije istaknuto je kako će, imajući u vidu trenutnu pandemiju koronavirusa, u budućnosti zasigurno biti povećana potreba za pružateljima usluga podrške mentalnom zdravlju mladih te kako bi se za to trebalo početi pripremati. Iz publike se moglo čuti i kako je Dubrovniku nužno potrebno savjetovalište za mlade u sklopu kojeg bi mladima bile dostupne besplatne usluge podrške i savjetovanja.

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija