Aktualno

MEDVED BRANITELJIMA DUBROVNIKA ‘Dok je neprijatelj htio izbrisati hrvatsku povijest, vi ste je stvarali’

MEDVED BRANITELJIMA DUBROVNIKA 'Dok je neprijatelj htio izbrisati hrvatsku povijest, vi ste je stvarali'

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku povodom Dana dubrovačkih branitelja. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Danas, kada obilježavamo 31. obljetnicu obrane Dubrovnika, sjećamo se 1991. godine koja je bila prekretnice u našim životima, ali i u povijesti naše domovine.

Naša Hrvatska je bila napadnuta od velikosrpskih i crnogorskih agresora kojima ništa nije bilo sveto.

Unatoč nastojanjima pojedinaca da se san o slobodnoj Hrvatskoj sruši, hrvatski branitelji nisu odustajali od svog cilja.

Danas se prisjećamo herojske obrane Grada, jedne od najvećih pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.

Tog 6. prosinca 1991. neprijatelj je u ranim jutarnjim satima započeo svoj rušilački pohod na Dubrovnik, hrvatski grad svjetske reputacije.

Upravo ta činjenica da je Dubrovnik poznat u cijelome svijetu pomogla je u nastojanjima da slika našeg stradanja ode i izvan granica naše domovine.

Razarajući grad i s kopna i s mora i iz zraka, neprijatelj je želio uništiti hrvatsku povijest, povijest koja se pisala stoljećima.

Vi, ponosni i hrabri dubrovački branitelji, niste to dopustili. Stali ste na branik domovine i borili se s brojčano i oružano nadmoćnijim neprijateljem.

I pobijedili ste! Imali ste oružje koje neprijatelj nije imao, čisto srce i ljubav prema domovini.

Znali ste za što i za koga se borite, za svoj dom, svoju hrvatsku grudu. Dok je neprijatelj htio izbrisati hrvatsku povijest, vi ste je stvarali, i hvala vam tome.

Ovo je prilika da se prisjetimo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja s ovoga područja te im odamo dužnu počast.

Svim sudionicima herojske obrane Grada Dubrovnika zahvaljujem na njihovom doprinosu i čestitam Dan dubrovačkih branitelja.

Budite ponosni na našu pobjedu u Domovinskom ratu, a svim našim poginulim, nestalim i umrlim prijateljima neka je vječna hvala i slava im!

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist