GradSport

Međunarodno udruženje novinara tenisača na prijemu kod gradonačelnika

Međunarodno udruženje novinara tenisača na prijemu kod gradonačelnika

Predstavnici i članovi Međunarodnog udruženja novinara tenisača AITJ borave u Dubrovniku gdje se u organizaciji Sportskog tenis kluba Dubrovnik održava svjetski turnir u kojemu sudjeluje više od stotinjak svjetskih novinara koji prate politička, gospodarska, kulturna, sportska i turistička događanja širom svijeta.

Sudionike turnira primio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji im se zahvalio na odabiru Dubrovnika za održavanje jednog ovakvog natjecanja poželjevši im ugodan boravak u Gradu i što bolje rezultate na turniru.

Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ započelo je s djelovanjem još 1978. godine kada je održano i prvo Svjetsko prvenstvo u Veneciji sa skromnim brojem sudionika uglavnom iz susjednih zemalja.

Novinari iz politike, sporta, gospodarstva i zabave natjecala su se na početku još tri godine u talijanskim gradovima da bi 1981. godine prvo natjecanje održano u Portschahu, u Austriji čime je započelo i vrijeme u kojem su novinari tenisači prošli više od desetak europskih i svjetskih destinacija. Osim same igre i natjecanja jedna od glavnih ideja bila je i spajanje svijeta novinara kako bi što bolje mogli izmijeniti iskustva iz svakodnevice, obogatiti jedni druge novim saznanjima, ali i promovirati svaku zemlju koja se našla na međunarodnom putu.

Turnir se održava od 1. do 8. listopada u organizaciji Sportskog tenis kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist