Grad

MEĐUNARODNI DAN BIJELOG ŠTAPA Vodičice za slijepe vodile obilazak od Sponze do Katedrale

U povodu obilježavanja Međunarodnog Dana bijelog štapa, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić priključili su se danas organiziranom obilasku spomeničke baštine, od Palače Sponza do Dubrovačke katedrale, a kojim su ih provele licencirane dubrovačke vodičice za slijepe Sanja Čikato i Maja Vreća.

Na ovaj je način Lions klub Sv. Vlaho u čijem je fokusu, između ostalog, briga o slijepim i slabovidnim osobama, uz učenike OŠ Marina Getaldića koji su obilazak prošli s maskama preko očiju i ostale sudionike, skrenuo pažnju javnosti na potrebe naših slijepih i slabodvidnih sugrađana, ali i gostiju grada koji uz pomoć posebne ponude dubrovačkih vodiča mogu kroz priču i osjet rukama ”vidjeti” najvažnije znamenitosti Dubrovnika.

Tako su i u ovoj prilici vodičice prezentirale reljefne elemente, izrađene od čvrste plastike, koji slijepim i slabovidnim osobama omogućuju dodirom istražiti i osjetiti kako je građena pojedina kulturna znamenitost. I na ovaj je način istaknuta potreba njihovog većeg uključivanja u život zajednice.

Akcija pod geslom “Oko je (samo) organ, a srcem se vidi” nastavila se uz druženje s članovima Udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije, gdje se razgovaralo o specifičnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu, a predstavnice Grada Dubrovnika iskazale su bezuvjetnu podršku članovima i svim budućim projektima koji će im poslužiti i u kojima će pronalaziti zadovoljstvo.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist

U Gruž stigle jelke, doznali smo cijene!

Dulist