DuList IN

Među nominacijama za 29. PORIN Silente, Nikša Bratoš, Klapa Kaše i 2Cellos

Porin 29

Na svečanom proglašenju nominacija održanom ovog četvrtka, saznali smo tko je sve u utrci za najprestižniju glazbenu nagradu Porin, koja će se ove godine održati 29. put, u Osijeku, 25. ožujka.

Bilo je čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava i to 46 prijava više u kategoriji Album godine, 83 prijave više u kategoriji Pjesma godine te čak 18 više prijavljenih debitanata. Od naših snaga, tu su 2Cellos, Klapa Kaše i Silente!

Za ‘Najbolji album klapske glazbe’ nominirani su i naši Klapa Kaše, za’Misu svetoga Vlaha’.

2 Cellos je s albumom “Dedicated” nominiran u kategorijama Albuma godine te Najboljeg instrumentalnog albuma (izvan klasične i jazz glazbe), a produkciju albuma osim Stjepana Hausera i Luke Šulića potpisuje Filip Vidović. Skladba “Demons” je nominirana u kategoriji Najbolje insturmentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe).

U kategoriji Album godine nominirani su:
2Cellos s albumom “Dedicated”, Mayales s albumom “Domovina”, Matija Dedić s albumom “Ladies”, Bad Daughter s albumom “Let Me Panic” i Urban&4 s albumom “Lipanj, srpanj, kolovoz”.

Za Pjesmu godine nominirani su:
“Jel’ ti reka ‘ko” Petra Graše koju potpisuju Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, autorska pjesma Gibonnija “Lažu fotografije”, “Poljubi me za kraj” Silentea koju potpisuju braća Tibor i Sanin Karamehmedović, “Ptice” Matije Cveka koju autorski potpisuje s Alanom Dovićem te “Sama” Urban&4 koju potpisuje Damir Urban.

Nominirani u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom su:

Bang Bang sa skladbom “Do kosti”, Silente sa skladbom “Poljubi me za kraj” i Urban&4 sa skladbom “Sama”.

Nikša Bratoš nominiran je za producenta godine. Među istaknutim skladbama koje je producirao ističu se dvije pjesme Silentea – ‘Nikada ovako’ i ‘Poljubi me za kraj’.

VIše potražite ovdje!

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist