Sport

MEĐU 87 PROJEKATA U DRŽAVI Župa i Konavle dobile sredstva za sportsku infrastrukturu

blank

Općine Župa dubrovačka i Konavle jedine su jedinice lokalne samouprave u našoj blizini koje su dobile sredstva za izgradnju i opremanje sportske infrastrukture. Natječaj vrijedan više od 4 milijuna eura raspisalo je Ministarstvo turizma i sporta, a taj se iznos rasporedio na ukupno 87 sportskih građevina u RH.

Općina Župa dubrovačka dobila je tako 25.290 eura za nabavu i ugradnju umjetne trave na malonogometno igralište NK Župa dubrovačka – SRC Čibača, dok je Općina Konavle dobila 16.300 eura za ‘Workout Konavle’.

Također, na popisu se nalazi još jedan grad u našoj županiji, Grad Metković koji je dobio 66.137 eura za preuređenje igrališta uz glavni teren NK Neretva.

– Ulaganje u sportsku infrastrukturu u posebnom je fokusu Vlade Republike Hrvatske jer je adekvatna sportska infrastruktura važan preduvjet kako bismo sport u svim dijelovima Hrvatske učinili podjednako dostupnim svima, od rekreativaca to vrhunskih sportaša. Zbog toga i svake godine povećavamo iznos za ovaj Natječaj i veseli me što opet imamo odlične infrastrukturne projekte iz cijele zemlje i to za sportske objekte u svim sportovima, od otvorenih vježbališta, nogometnih i teniskih terena, sportskih dvorana i mnogih drugih. Od 2018. godine sufinancirali smo obnovu ili izgradnju više od 250 sportskih objekata u iznosu većem od 14 milijuna eura te ćemo i dalje nastaviti s ovakvim ulaganjima – naglasila je ministrica turizma i sporta Nikolina  Brnjac.

S obzirom na visoka sredstva koja su u pitanju, čak 4.059.198,88 eura, čudi nas kako Grad Dubrovnik nije na ovom popisu. Naime, ulaganje u sportsku infrastrukturu našeg grada i dalje iziskuje visoke novčane iznose.

Foto: Ilustracija: Igralište NK Župa

Pročitajte još

U PLOČE DOLAZI HAJDUK Jadran pobijedio Belišće, ugostit će branitelja naslova

Dulist

Bijač obranama peteraca zaustavio Jugaše

Dulist

LEN LIGA PRVAKA Jugaši danas igraju protiv Olympiacosa, podržimo ih ispred malih ekrana!

Dulist