Sport

MEDITERANSKI KUP 2017. Uspjeh za hrvatske badmintonce u Ankari

MEDITERANSKI KUP 2017. Uspjeh za hrvatske badmintonce u Ankari

U petak i subotu, 27. i 28. listopada, u turskoj Ankari održan je međunarodni badmintonski turnir za mlađe juniore (do 17.g) pod nazivom Mediteranski kup 2017.

Turnir je organiziran u okviru COMEBA-e (Confederation of Mediterranean Badminton), a prije samog turnira je organiziran četverodnevni badmintonski kamp.

U ekipnom dijelu natjecanja je sudjelovalo 6 reprezentacija mediteranskih zemalja i to Grčke, Albanije, Hrvatske, Alžira, Libanona i Turske. Format natjecanja je takav da su reprezentacije podijeljene u dvije grupe sa po 3 reprezentacije, gdje igraju svatko sa svakim, a zatim slijedi polufinalni dio (prvi u grupi protiv drugoga iz druge grupe) i na kraju finale. U svakom susretu se igraju po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par, to je ukupno 5 mečeva.

Za reprezentaciju Hrvatske koja je u konačnom poretku zauzela 2. mjesto, nastupila je i Barbara Janičić, članica BK Aedium. Hrvatska je prvo u grupi ostvarila dvije pobjede, protiv Albanije (5:0) i Grčke (3:2), zatim je u polufinalu bila bolja od Alžira (3:0), da bi na kraju u finalu izgubila od domaćina Turske (3:0). Barbara, koja je nominalno postavljena za treću igračicu u reprezentaciji, na turniru je odigrala dva meča, jedan u pojedinačnoj konkurenciji (poraz u susretu s Grčkom) i jedan u ženskim parovima (pobjeda u susretu s Albanijom).

U individualnom dijelu natjecanja, Barbara je u pojedinačnoj konkurenciji ispala u četvrtfinalu od kasnije pobjednice Zehre Erdem iz Turske, dok je u ženskim parovima zajedno sa suigračicom Irom Misir osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Inače su pobjede u svim konkurencijama odnijeli igračice i igrači iz Turske.

Pod vodstvom direktora reprezentacije Ratka Galjera (Dubrovnik) i trenera Igora Čimbura (Zagreb) za mlađejuniorsku reprezentaciju Hrvatske su nastupili: Inga Sadaić (Zagreb), Ira Misir (Velika Gorica), Barbara Janičić (Dubrovnik), Luka Ban (Zagreb) i Josip Meglić (Zagreb),

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist