Aktualno

Mato Oberan novi predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu

Mato Oberan, vlasnik obrta Morski ribolov Galeb iz Dubrovnika novi je predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore. Na tu ga je dužnost imenovao Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore na sjednici održanoj 30. svibnja.
Mato Oberan rođen je 1970. godine u Dubrovniku, gdje je završio srednju školu poljoprivrednog smjera. U ribarstvu je trideset godina, najprije kao član ribarske družine, zatim kao partner kolegi obrtniku, a od 2002. godine i kao samostalni obrtnik.
Bio je dugogodišnji član i predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika Dubrovnik, a u mandatu 2011.-2014. bio je predsjednik Ceha ribara Dubrovačko-neretvanske županije i član Ceha ribara HOK-a. Iznimno je aktivan u radu komorskih institucija te je dobitnik niza priznanja za dugogodišnji doprinos obrtništvu Dubrovačko-neretvanske županije.
Dosadašnji predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Vladan Bojić početkom godine razriješen je dužnosti zbog odlaska u mirovinu, a do imenovanja Oberana funkciju vršitelja dužnosti predsjednika Ceha obavljao je Stjepan Nedoklan. Za potpredsjednika Ceha Upravni odbor imenovao je Boška Edisona iz Zadra.

Pročitajte još

LIJEČNICI O TESTIRANJU U ORDINACIJAMA Ne možemo riskirati da se kronični pacijenti u čekaonici zaraze Covidom

Leona Rašica

Odazovite se novoj akciji darivanja krvi! Posebno se traži jedna krvna grupa

Dulist

POVUČEN IZ PRODAJE ZBOG KRISTALA Ako ste kupili ovu ribu u konzervi, ne konzumirajte je!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija