Aktualno

Mato Oberan novi predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu

Mato Oberan novi predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu

Mato Oberan, vlasnik obrta Morski ribolov Galeb iz Dubrovnika novi je predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore. Na tu ga je dužnost imenovao Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore na sjednici održanoj 30. svibnja.
Mato Oberan rođen je 1970. godine u Dubrovniku, gdje je završio srednju školu poljoprivrednog smjera. U ribarstvu je trideset godina, najprije kao član ribarske družine, zatim kao partner kolegi obrtniku, a od 2002. godine i kao samostalni obrtnik.
Bio je dugogodišnji član i predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika Dubrovnik, a u mandatu 2011.-2014. bio je predsjednik Ceha ribara Dubrovačko-neretvanske županije i član Ceha ribara HOK-a. Iznimno je aktivan u radu komorskih institucija te je dobitnik niza priznanja za dugogodišnji doprinos obrtništvu Dubrovačko-neretvanske županije.
Dosadašnji predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Vladan Bojić početkom godine razriješen je dužnosti zbog odlaska u mirovinu, a do imenovanja Oberana funkciju vršitelja dužnosti predsjednika Ceha obavljao je Stjepan Nedoklan. Za potpredsjednika Ceha Upravni odbor imenovao je Boška Edisona iz Zadra.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist