Aktualno

Mato Oberan novi predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu

Mato Oberan, vlasnik obrta Morski ribolov Galeb iz Dubrovnika novi je predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore. Na tu ga je dužnost imenovao Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore na sjednici održanoj 30. svibnja.
Mato Oberan rođen je 1970. godine u Dubrovniku, gdje je završio srednju školu poljoprivrednog smjera. U ribarstvu je trideset godina, najprije kao član ribarske družine, zatim kao partner kolegi obrtniku, a od 2002. godine i kao samostalni obrtnik.
Bio je dugogodišnji član i predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika Dubrovnik, a u mandatu 2011.-2014. bio je predsjednik Ceha ribara Dubrovačko-neretvanske županije i član Ceha ribara HOK-a. Iznimno je aktivan u radu komorskih institucija te je dobitnik niza priznanja za dugogodišnji doprinos obrtništvu Dubrovačko-neretvanske županije.
Dosadašnji predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Vladan Bojić početkom godine razriješen je dužnosti zbog odlaska u mirovinu, a do imenovanja Oberana funkciju vršitelja dužnosti predsjednika Ceha obavljao je Stjepan Nedoklan. Za potpredsjednika Ceha Upravni odbor imenovao je Boška Edisona iz Zadra.

Pročitajte još

URUČENE NAGRADE LAUREATIMA ‘Dubrovnik je inspiracija. Vaše nasljeđe je neponovljivo’

Dulist

GRADOVI PRIJATELJI ‘Povijesni trenutak za Dubrovnik i Imotski’

Dulist

‘SUTRA JE NOVI DAN…’ Zdravko Mamić objavio fotografiju s Terezom Kesovijom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija