Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

MATO LAKIĆ ‘Festa nije utjecala na porast broja oboljelih u Konavlima, već privatna okupljanja’

MATO LAKIĆ 'Festa nije utjecala na porast broja oboljelih u Konavlima, već privatna okupljanja'

Porast broja novozaraženih u Konavlima vjerojatno se dogodio uslijed većeg broja privatnih okupljanja – izjavio je za DuList ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić. Smatra da Festa nije značajnije utjecala na porast broja oboljelih.

-Budući da je porast broja oboljelih lagano rastao i prije Feste, a nije došlo do značajnijeg pogoršanja odmah nakon Feste, nego tek prije dva dana, smatramo da Festa nije značajnije utjecala na ovaj porast, tim više što se u Dubrovniku i Župi ne vidi takav porast – rekao je Lakić.

Podsjetimo, od jučer su u našoj županiji zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 35 osoba iz Konavala, 16 iz Dubrovnika, četiri iz Orebića, po dvije osobe iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Metkovića.

Novi sojevi virusa
Lakić je za DuList također otkrio kako su prije dva tjedna poslali prve uzorke u Zagreb na analizu za nove sojeve virusa.

-Prije dva tjedna smo poslali prve uzorke u Zagreb na sekvencioniranje, a nakon toga i prošli tjedan, te u ovaj petak ponovno, no još nije gotov niti jedan poslani uzorak. Ukupno je poslano 26 uzoraka – rekao je.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist