Politika

MATO FRANKOVIĆ „Kapitalni projekt je gradnja ceste od Pobrežja do mosta dr. Franja Tuđmana“

MATO FRANKOVIĆ „Kapitalni projekt je gradnja ceste od Pobrežja do mosta dr. Franja Tuđmana“

Kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković mještanima Osojnika kao kapitalni projekt najavio je gradnju spojne ceste Pobrežje-most dr. Franja Tuđmana.

Tom je prilikom Franković iskazao nezadovoljstvo odnosom bivše gradske uprave prema Osojniku, ali i prema svim naseljima izvan užeg gradskog središta. Najavio je kako HDZ i njegovi partneri građanima nude program ‘Za duplo bolji Grad’ te da će za dvije godine ponovo doći pred sve građane i podnijeti im izvješće o učinjenome. Smatra kako se Grad koji je bogat kao Dubrovnik mora ravnomjerno razvijati ‘a ne da se u jednom dijelu Grada sanja o Gugenheimu, a da u drugima nema ni vode i ceste do kuća’.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Pezo govorio je o odnosu bivše gradske uprave prema gradskim kotarevima i mjesnim odborima. Naglasio je kako je bivši gradonačelnik odnos temeljio na obećanjima koja bi zaboravio odmah nakon što bi ih dao.

Pezo je predstavio i projekte koje HDZ i koalicijski partneri nose u svom programu, a tiču se Osojnika- od proširenja dječjeg vrtića, rekonstrukcije glavne ceste kroz mjesto od Spomen obilježja poginulim braniteljima do župne crkve sv. Jurja, preko sanacija prilaznih puteva do obiteljskih kuća, uređenja nogometnog igrališta i rasvjete u dva zaseoka.

Tom prigodom Franković je naglasio kako će se svim osnovnoškolcima osigurati besplatni školski udžbenici te da će se povećati broj stipendija za srednjoškolce i studente.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist