Kultura

MATICA HRVATSKA DUBROVNIK U goste stižu Miro i Mladena Gavran

MATICA HRVATSKA DUBROVNIK U goste stižu Miro i Mladena Gavran

Najizvođeniji suvremeni hrvatski dramatičar u našoj zemlji i u inozemstvu Miro Gavran bit će gost u našem gradu 6. studenog.

U Dvorani Ivana Pavla II. (u 18:30) bit će toga dana promovirana njegova knjiga Odabrane komedije u izdanju Matice hrvatske u Zagrebu. Pojedine ulomke iz njegovih drama izvest će glumica Mladena Gavran, njegova supruga. Miro Gavran govori duhovito, afirmativno i toplo o svijetu u kojem živimo i ljudima oko nas, premda su njegove najčešće teme: manipulacije, ljubavni odnosno bračni odnosi i umjetnost.

Situacije iz njegovih drama lako je prepoznati, mnogi od nas u njima su se nalazili i one nas potiču da o njima razmišljamo. Unatoč svemu, pa i tragičnim događajima, Miro Gavran nas na svojom porukom uvjerava da je sreća moguća, da dobri izbori postoje i da treba vjerovati u njih.

U njegovim komedijama publika ne dijeli samo probleme s njegovim protagonistima, nego i rješenja iz životnih situacija koja ti likovi pronalaze.

Za razliku od svijeta općeg crnila najčešće prikazanog u suvremenim dramama nekih drugih autora, svijet koji Gavran prikazuje ima vrlo jasno definiciju dobra i zla i afirmira osnovne vrijednosti ljudskog društva.

Pročitajte još

[FOTO] NAGRADA HAZU Mari Marić priznanje za monografiju o Lokrumu

Dulist

Predstavom ‘Umišljeni bolesnik’ Flika proslavlja 40 godina rada

Dulist

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist