DuList IN

Matea s Korčule oduševila žiri MasterChefa

Matea s Korčule oduševila žiri MasterChefa

U četvrtoj audicijskoj emisiji nove sezone MasterChefa koja se prikazuje na Novoj TV, žiri je oduševila Korčulanka Matea Alduk. Inače, u žiriju su chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić.
Matea je za njih pripremila jelo od kojeg se Stjepan Vukadin teško odvojio kada ga je probao. Kako donosi Nova TV, osvojila ga je Mateina grilana tuna, umak od redukcije aceta balsamica te pire od batata s dodatkom pečenog češnjaka i karmeliziranog luka. Tijekom slaganja tanjura, Mateu je uhvatila velika trema pa su joj se tresle ruke i nije stigla staviti dekoraciju na tunu. No taj zadnji dio nije utjecao na prolaz.
-ukratko, od mene imaš da – rekao je Damir.
Matea, ti nisi svjesna koliko dobro kuhaš. Pitao sam te jesi li sigurna u svoj tanjur, nisi bila sigurna. Uspjela si postići da se nisam htio vratiti tu gdje sjedim nego nastaviti jesti dok sve ne pojedem. Sve je jako dobro balansirano, tuna lijepo pečena. Od mene imaš veliko da. Ako ovako nastaviš daleko ćeš dogurati – komentirao je Stjepan. Oduševljen jelom bio je i Melikor, pa je Matea otišla kući s tri ‘da’.
U ovoj emisiji bila je i Lastovka Sandra Pajić Andrijašević, koja je za osvajanje pregače krenula s pripremom ribljeg jela, ali nije dobila prolaz sva tri člana žirija.
-Suho je to na kraju sve. Ukusno je. Da nisi ovo nazvala brudetom, možda bi dobila da od mene – rekao joj je Stjepan kada je probao jelo.
-Dat ću ti da, jer u tebi vidim nešto što je jako dobro i što u kuhinji može biti dobro – kazao joj je Damir. Na kraju, i s Melkiorovim ‘da’, Sandra je dobila pregaču.
-Ove godine dajem Sandri s Lastova kredit. Dokaži mi da sam ga dobro iskoristio – kazao joj je Melkior.
-Put do ove pregače bio je težak. Mogu ja puno, puno, puno bolje. Hvala na prilici – rekla je Sandra kada primila svoju bijelu pregaču.

Foto: printscreen Nova TV

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist