Hrvatska

MASAKR U CENTRU SPLITA U pucnjavi ubijene tri osobe

MASAKR U CENTRU SPLITA U pucnjavi ubijene tri osobe

U centru Splita u subotu su oko 15.30 sati upucana tri muškarca. Prvo je upucan motociklist u središtu grada, u Radmilovićevoj ulici. Drugi motociklist upucan je 500 metara dalje, na Šperunu. Jedna je osoba u Radmilovićevoj ulici ranjena, no i on je podlegao ozljedama u bolnici, donosi Index.

Prvo su se čuli rafali na Šperunu nedaleko od crkve sv. Frane u samom centru grada. Kako nam kažu očevici, prvo se čulo desetak rafala. Ljudi sa Šperuna gdje se nalazi puno restorana i kafića počeli su bježati u smjeru rive. Svi su vrištali, nastala je opća panika. Niti pet minuta nakon čuli su se novi pucnjevi u Radmilovićevoj ulici. Tamo je također ubijen jedan muškarac koji je kao i ovaj prvi, bio na motoru. U njega je ispaljeno više metaka. Nakon toga muškarac s puškom u ruci hladnokrvno je odšetao u smjeru Marjana, kako piše 24sata.

-Sva sreća u tom mahnitom pohodu nije stradalo još ljudi. Brat i sestra koji su taman sjeli u auto i vozili tom ulicom, naletjeli su na mjesto ubojstva, a jedan metak zabio im se u motor. Još uvijek se tresem, ne mogu vjerovat što se događa, nismo ga dobro vidjeli, taman smo došli kad je sve bilo gotovo pa smo vidjeli samo obrise. Koliko znamo, bio je samo jedan muškarac, iako su se pojavile informacije da su dvojica, kazala nam je djevojka koja je bila za upravljačem auta u koji je doletio metak – prenosi 24sata.

– U Splitu je oko 15.35 u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezena na pružanje liječničke pomoći.  Prema prvim informacijama s terena, počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem – poručili su iz policije.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist