Sport

Marko Macan: Sve smo pobjede, medalje i uspjehe zajedno slavili!

Marko Macan: Sve smo pobjede, medalje i uspjehe zajedno slavili!

Prije svega, naš rezultat je odličan, što god ljudi mislili o tome. To je velik uspjeh s obzirom gdje smo bili prije par mjeseci. Da je netko pitao bi li bili zadovoljni s broncom, odmah bi ‘potpisali’ – kaže u jednom dahu Marko Macan, bek i najmlađi Jugaš u povijesti osvajanja medalja na Olimpijskim igrama.

Njegove dojmove, ali i osobne uspjehe iz Rija, rado je podijelio s nama  u DuListu, počevši s ‘olimpijskim zajedništvom’.

-Što se tiče Rija općenito, doživljaj je jednostavno – čudo. Zapravo, neopisivo je biti tamo, igrati, zajednički sve raditi… Sudjelovati! Olimpijsko selo, svi ti ljudi, naši sportaši, ta pozitivna energija i kolektivni ponos, to je ono što nas je sve vodilo, ne samo nas vaterpoliste – kaže nam Macan, koji ističe kako, unatoč što su se natjecali međusobno, sportaši svijeta su skupa živjeli, radili, ručali…

– Ono što me se zaista dojmilo iz sela je što je cijela hrvatska delegacija bila zaista skupa, svi smo međusobno navijali jedni za druge, gledali, pratili zgoditke. Da, bilo je: ‘Tooo, Sara!’ ili ‘Bravo, Sandra!’, svatko je išao svakoga gledati. Sve smo pobjede i medalje i uspjehe skupa slavili. Nas stotinjak sportaša koji se drže skupa, mada se nikad prije nismo vidjeli niti znali – to je ono najljepše što je Rio mogao iznijeti. Brzo su popucale te barijere i odmah smo se družili. Bili smo kao obitelj – od srca nam priča ovaj uspješni mladi dubrovački sportaš, koji ističe kako je Hrvatska postigla to da je zaista svatko pratio uspjehe, gledao, navijao i divio se.
‘Borili smo se jedan za drugoga’
Spomenuvši obitelj, nismo se mogli nego osvrnuti na svestranu potporu koju njemu, u njegovim uspjesima, pruža njegova obitelj. Kroz smijeh kaže kako ne stigne gledati gdje je tko na tribinama za vrijeme utakmice, ali… — Moja obitelj od početaka mi je potpora, netko na koga se mogu osloniti. Oni, moja mama, su sretni zbog mene i ja zbog njih – kaže 23-godišnji Jugaš koji je, osim što je prošao sve uzraste VK Jug Co, u mlađim generacijama kao kapetan bio ‘krivac’ za mnogobrojne pehare prvenstava i kupove. I dan danas, zadovoljan je sobom i svojim radom, a nerijetko ćete upravo za Marka čuti kako je maksimalno angažiran i da se, kad radi, sto posto predaje i trudi. U razgovoru kaže: ‘Mi smo u Riju bili tim’, dodavši kako je jednostavno nemoguće izdvojiti jednog čovjeka.

– Zadovoljan sam svojom izvedbom. Išao sam u Rio kao treći bek i mislim da sam svoj zadatak odradio dobro i kvalitetno, s obzirom na to kako sam napočetku priprema, u svibnju, imao operaciju šake. Jedva sam se stigao pripremiti za Final Six, prošao i jedva uopće došao na ove pripreme. Na kraju sam se uspio izboriti i proći na Olimpijadu te odigrati solidno, ništa strašno, ali bez grešaka. Zadovoljan sam. Ali, ekipa je bitna – nakon dugo vremena, a pogotovo nakon Beograda, napokon smo izgledali kao ekipa i borili se jedan za drugoga. To je ključ uspjeha. Realno, nismo mogli biti bolji od Srbije, no pitanje je bilo ostalih ekipa, te smo pokazali kako možemo, a uspjeli smo zato što smo se držali kao jedan – zaključuje Macan.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr