Sport

Mario Hezonja odlazi u Real Madrid!

Mario Hezonja odlazi u Real Madrid!

Mario Hezonja postaje igrač europskog viceprvaka Real Madrida, pišu brojni španjolski mediji. Eurohoops javlja kako su se obje strane već dogovorile o dvogodišnjem ugovoru, iako ga još nisu formalno potpisali. Real će Hezonji biti osmi klub u karijeri, a treći otkako se iz NBA lige vratio u Europu. Real će Hezonji biti drugi španjolski klub, nakon što je od 2012. do 2015. bio u redovima njegova najvećeg rivala Barcelone, ali tamo se nije ni potpuno afirmirao prije nego što će kao 20-godišnjak otići u NBA ligu, u kojoj je zatim proveo pet i pol godina, piše Index.

Bio je juniorska zvijezda, ali tek ove sezone je sazrio

Hezonja je s 14 godina iz rodnog Dubrovnika stigao u KK Zagreb, gdje je s Dariom Šarićem i Dominikom Mavrom činio jedan od najtalentiranijih tinejdžerskih trojaca u europskoj košarci, a 2011. su osvojivši Euroligin pozivni turnir postali neslužbeni prvaci Europe. S mladim reprezentacijama Hezonja je osvojio europsko U-16 zlato i svjetsku U-17 broncu.

Iz Zagreba je kao 17-godišnjak prešao u Barcelonu potpisavši trogodišnji ugovor. Tamo se nastavio razvijati i pokazivao bljeskove svog ogromnog talenta, ali se nije uspio ustaliti u rotaciji. Nakon što ga je 2015. na draftu kao petog izabrao Orlando, odmah je otišao u NBA.

Nakon tri sezone u Orlandu, jedne u New Yorku i jedne i pol u Portlandu, početkom 2021. vratio se u Europu i potpisao za Panathinaikos, a ovu je sezonu proveo u ruskom Unicsu. Za najzreliju sezonu karijere u klubu koji vodi bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović nagrađen je titulom MVP-a VTB United lige, što mu je najveći individualni trofej dosad.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr